Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miine - Graham Swift

ro

05 Mar, 2013 09:11 2196 Marime text
Miine este o lunga destainuire adresata de o mama copiilor ei, atit de dureroasa si de socanta incit s-ar putea ca acestia sa se dove­deasca incapabili s-o asculte.

In adincul noptii, in linistea casei adormite, Paula Hook isi rememo­reaza intreaga existenta, anticipind revelatia care va schimba pentru totdeauna viata membrilor familiei. Asa cum a dovedit cu Lumina zilei, Graham Swift este maestru in dozarea actiunii, in construirea cu migala a unui mister ce se dezvaluie lent si tensionat, prin filtrul unei constiinte care cauta raspunsuri la un nivel existential profund, dincolo de suprafata vizibila a evenimentelor propriu-zise.

„Swift este, cu siguranta, unul dintre cei mai buni romancieri contemporani ai Angliei.”(New York Review of Books)
„Swift este un scriitor de o mare subtilitate, cunoscut pentru modul inspirat in care descrie detaliile vietii obisnuite si obtinind efecte stilistice extrem de reusite din consemnarea gindurilor marunte, dar socante ale personajelor. Subiectul romanuluiMiineconsta intr-un secret – aproape tot ce se spune are ca scop dezvaluirea acestuia. In acelasi timp, insa, protagonista este obligata sa-si dezvolte povestea – spre beneficiul cititorului si pentru a transforma scheletul intrigii intr-o naratiune substantiala – intr-un mod care ar deveni monstruos daca intr-adevar ar impartasi-o unor copii.”(Independent on Sunday)
Traducere din limba engleza si note de Cristiana Visan

Sursa: libris.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii