Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

14 modele de buletin de vot

ro

14 Nov, 2008 06:55 2422 Marime text

Circa 700 de mii de buletine de vot urmeaza sa fie tiparite, saptamana viitoare, pentru alegerile parlamentare ce vor avea loc in data de 30 noiembrie.
Potrivit presedintelui Biroului Electoral Judetean de Circumscriptie nr. 14 Constanta, judecatorul Adrian Oprea, ieri au fost afisate la sediu cele 14 machete ale buletinelor de vot ce urmeaza a fi utilizate pentru desemnarea viitorilor parlamentari. "Pentru 48 de ore, machetele vor sta afisate la sediul BEJC Constanta, timp in care se pot formula eventuale contestatii referitoare la continutul acestora", a precizat Oprea. Spre deosebire de alegerile parlamentare din 2004, cand au existat doar doua machete pentru buletinele de vot pe baza carora cetatenii si-au ales cei patru senatori si zece deputati care i-au reprezentat in Parlament, in acest an vor exista 14 machete de buletin de vot (n.r. cate unul pentru fiecare colegiu uninominal): 10 continand candidatii la mandatele de deputati si patru pentru desemnarea viitorilor senatori.

La finalul celor 48 de ore, presedintele BEJC Constanta va da acordul, iar tipografia va tipari machetele pe hartie de ziar pentru a primi avizul final si comanda pentru inceperea procesului propriu-zis de tiparire a buletinelor de vot. "Duminica sau luni, cel tarziu, va incepe tiparirea buletinelor de vot pe colegii, urmand a fi distribuite sectiilor de votare in data de 28 noiembrie", a declarat presedintele BEJC Constanta, judecator Adrian Oprea. El a specificat ca, la intrarea in sectia de votare, fiecare alegator va primi doua buletine de vot: unul pentru Camera Deputatilor si altul pentru Senat. Machetele buletinelor de vot pentru scrutinul din 30 noiembrie pot fi vazute in editia on line a cotidianului nostru.


Camera deputatilor


Senat

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii