Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul telescop al NASA va fi de 100 de ori mai puternic decât Hubble şi va costa 8,8 miliarde de dolari

ro

12 Dec, 2011 01:00 1959 Marime text

descopera.jpgDupă o serie de amânări şi multe cheltuieli, Telescopul spaţial James Webb va fi gata de lansare în anul 2018, costurile totale ale proiectului ajungând la 8,8 miliarde de dolari, a anunţat NASA.

Proiectul care îşi propune să construiască cel mai puternic telescop din lume, de 100 de ori mai sensibil decât Hubble, a fost criticat pentru depăşirea costurilor de implementare ca urmare a managementul defectuos.

Din aceste motive, la începutul acestui an, o comisie a Congresului american a ameninţat că va anula proiectului dacă costurile pentru implementarea sa vor mai creşte.

în luna februarie a acestui an, NASA a anunţat oficialităţile că bugetul iniţial de 3,5 miliarde de dolari va fi depăşit, ajungându-se la 6,5 miliarde. De asemenea, data lansării, care iniţial a fost stabilită pentru anul 2013, a fost şi ea schimbată de nenumărate ori.

descopera_1.jpg

Acum, noul manager de proiect, Rick Howard, a anunţat că bugetul alocat proiectului nu va depăşi 8,8 miliarde de dolari şi că data lansării este stabilită pentru octombrie 2018.

Deşi mulţi dintre cei implicaţi spun că schimbările de management au salvat proiectul, există şi specialişti care se întreabă de unde va avea NASA bani să plătească costurile de întreţinere şi de reparaţie ale telescopului.

Cu toate acestea, Howard susţine că Agenţia testează deja echipamentele şi ia măsuri pentru evitarea riscurilor şi prevenirea eventualelor defecţiuni.

Sursa: Descopera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii