Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi cercetători şochează cu un nou studiu referitor la Maica Tereza

ro

07 Mar, 2013 08:50 2631 Marime text
Un nou studiu contestă imaginea de „sfânt” a Maicii Tereza, efectuând o nouă analiză a vieţii călugăriţei.

Născută Agnesë Gonxhe Bojaxhiu în Albania, Maica Tereza a fondat ordinul Misionarii Carităţii în Calcutta, unde şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii având grijă de săraci şi de bolnavi.

Măicuţa Tereza a primit Premiul Nobel pentru Pace şi a fost beatificată de Vatican în 2003, la şase ani de la moartea sa, aflându-se la doar un miracol distanţă de statutul de sfânt.

De-a lungul timpului, însă, numeroşi critici au contestat imaginea atribuită călugăriţei, afirmând că aceasta nu este justificată. O nouă cercetare publicată în jurnalul Studies in Religion/Sciences de Serge Larivée şi Genevieve Chenard arată că reputaţia sa de sfântă nu este îndreptăţită.

„Studiind documentele pe tema fenomenului altruismului în cadrul pregătirii unui seminar despre etică, unul dintre noi a descoperit viaţa şi opera celei mai cunoscute femei din Biserica Catolică, parte a imaginaţiei colective în momentul actual: Maica Tereza”, explică profesorul Larivée.

„Descrierea sa era atât de extatică încât ne-a aţâţat curiozitatea şi ne-a făcut să studiem în profunzime viaţa sa”, a mai spus profesorul.

Articolul integral aici: descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii