Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pinalty catre Hrebenciuc “Tati, din acest moment sintem in razboi!” (video)

ro

01 Feb, 2010 03:11 1728 Marime text

Luni va fi sedinta cu strigaturi la PSD. La grupul de la Camera Deputatilor, unde se pune pe masa functia de lider a lui Hrebenciuc. Sansele ca VH sa pice ar fi fifty-fifty, cel putin asa zice contracandidatul lui, Ioan Munteanu, deputat de Neamt, care sustine ca a strins cam 65 de voturi de la diversele grupari care il cam urasc pe Geoana, si, prin asociere, si pe Hrebenciuc.

In afara de ura pentru Geoana, se zice ca ar mai fi un motiv pentru care Munteanu s-a intrebuintat abitir sa adune voturi pentru debarcarea lui Hrebenciuc. Motivul ar fi filmuletul alaturat, pe care vi-l amintiti, cu siguranta. Cica inregistrarea ar fi ajuns pe miinile pesedistilor de la Neamt care au trimis-o la Bucuresti, unde a ajuns la presa, via PSD Kiseleff. Si cica expeditorii s-ar fi laudat pe plan local, la Piatra Neamt, ca i-au dat-o lui Hrebenciuc, care a livrat-o la presa, ca sa il faca la ficati pe Pinalty. Acesta l-ar fi sunat atunci pe seful invirtelilor de culise din PSD si i-ar fi zis, moldoveneste: "Tati, din acest moment sintem in razboi!".

Ce legatura este intre acest episod si candidatura lui Ioan Munteanu?O posibila explicatie vine dintr-o scrisoare deschisa trimisa (curajos, anonima, desigur) la conducerea centrala a PSD de un "Grup de Initiativa <<Salvati PSD Neamt>>" (pe care o puteti lectura aici): "IOAN MUNTEANU - pana de putin timp, fost presedinte PSD Neamt. A fost asociat in firma SILVEX cu seful PDL Neamt, Gheorghe Stefan. Chiar si dupa retragerea din acea firma, Ioan Munteanu a continuat (direct sau prin intermediari) afacerile cu Stefan. Fii lui Ioan Munteanu au firme implicate in realizarea unor lucrari pentru Primaria Piatra Neamt sau implicate in diverse afaceri cu cercuri de interese din preajma primarului Stefan. Periodic, fiii lui Munteanu sunt vazuti la usa biroului lui Stefan si, de asemenea, unul din cei doi fii a realizat, ca subcontractant, chiar si lucrari partiale pentru Consiliul Judetean Neamt (la drumuri) - unde presedinte este tot un PDL-ist. In intelegere cu lideri din PDL Neamt, Ioan Munteanu nu a sprijinit membri ai PSD in diverse confruntari. Astfel, in 2006, dupa ce presedintele de la acea vreme al CJ Neamt, Dan Constantin a fost lucrat de oamenii lui Stefan (un intreg angrenaj presa - oponenti politici - prefect - oameni din MIRA) si si-a pierdut functia, la scurt timp a urmat sedinta pentru stabilirea noului presedinte CJ. Ei bine, unii consilieri judeteni de la acea vreme (recompensati de Stefan cu acordul tacit al lui Munteanu) au tradat partidul si candidatul nostru si au votat cu adversarul."

Sursa: realitateamea.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii