Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delto, întinde stuful roşu, acuş mă aburc în barcă

ro

05 Aug, 2011 11:24 1349 Marime text

Voi, bunii mei, ştiţi că am călătorit în viaţa asta într-o grămadă de direcţii, care mai româneşti, care mai europene, care mai americane, la munte, la mare, în peşteri şi crevase, am degustat scoici şi peşti, porci şi raţe, deserturi pestriţe, vinuri buloase şi spirtoase înţepătoare. Nu ştiu cum se face însă că-n bătrîna noastră Deltă n-am ajuns. Am plănuit excursia într-acolo de cîteva ori, ba în două veri (asta şi cea trecută) am rezervat chiar şi pensiune, dar un set major de inundaţii (anul trecut) şi-un deces al unui părinte de om drag (anul ăsta) mi-au stricat planul de-a pluti prin stufăriş întinsă pe burtă-n lotcă, cu teleobiectivul îndreptat glonte către păsăret divers bine protejat şi pe cale de dispariţie.

Uite însă că norocul meu loveşte din nou, de data asta cu bătaie de aripă-n gura de vărsare a Dunării. Duminica viitoare pornesc în Redescoperă România, excursie bloggeristică de investigat locuri fără seamăn din ţărişoara noastră. Care excursie, ce să vezi, fix în etapa asta în care Bobby Voicu m-a trecut şi pe mine pe lista norocoşilor călători (expediaţi în misiunea de-a povesti excelenta drumeţie şi celor de acasă), ajunge, dap, exact acolo, în Dobrogea şi-n mult-refuzata-mi Deltă.

Aşadar mi-am pus bateria la încărcat, am pus la încarcat şi bateria de la cameră, obiectivele stau pe masă gata lustruite, mi-am făcut stoc de creme cu sepefeu şi-s aproape gata de plutit pe canale. Nu ştiu cum o să mă descurc pe traseu cu răul de apă, dar aud că dacă eşti încîntat de decor şi de companie, trece vertijul într-o clipită! Pentru că desigur, compania e aleasă. Excursionişti numa unii şi unele! Vedeţi voi la Bobby acolo care-i lista completă, eu fug la bazin să-mi exersez mişcarea de braţe, aud că înotul în Dunăre e ultima fiţă!

Pînă una alta, spuneţi-mi voi ce e grozav de văzut, făcut, mîncat şi băut în locurile cele unice în lume în care-am să mişun eu cu alţi 19 oameni de românia-descoperitori. Că mi-e clar că-s penultima din lume care-ajunge-n Deltă. Ultimul e soţu'.

www.printesaurbana.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii