Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Argamum şi Enisala Cetăţile cu vedere la lac

ro

17 Aug, 2011 16:49 2296 Marime text

enisala.jpgTulcea are o faleza foarte frumoasa, care seara, cand sunt aprinse luminile pe malul Dunarii, este de-a dreptul feerica. Dar, ca sa ajungi in Tulcea, trebuie sa traversezi Dobrogea. Cel putin daca vii din Bucuresti. Iar Dobrogea este ideala pentru soferi: drumuri intinse, asfaltate, fara trafic. Locul perfect sa duci masina pana la limite (cum am facut eu cu Peugeot RCZ recent, articol care sta in draft de atunci pentru ca, spre rusinea mea, nu mai gasesc pozele. Dar vin ele).

Si totusi, ce faci daca vrei sa vezi ceva, in plus, in afara de masini mergand cu viteza? Te opresti, bineinteles, la cetatile din zona aceasta. Pentru ca sunt mult (malul vechi al marii este plin de cetati, pentru ca erau puncte strategice importante). Si trebuie sa mergi la Libida (care, din pacate, nu este asa de spectaculoasa pe cat ar trebui, dupa istoria din spatele sau), la Argamum si Enisala.

Argamum era acum cateva mii de ani pe malul Marii Negre. Acum, insa, Lacul Razim "mananca" din ea pe zi ce trece. Privelistea, si din acest motiv, insa, este superba. Partea istorica, insa, nu e prezentata la fata locului, deci trebuie sa ai ceva informatii cand ajungi acolo, daca vrei sa intelegi despre ce e vorba.

www.bobbyvoicu.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii