Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionel Soare "Hansa isi atribuie investitii din programele altora"

ro

13 Jun, 2008 00:00 1153 Marime text
1213278237.jpg

In competitia pentru castigarea mandatului de primar al orasului Cernavoda, organizatia locala a PD-L propune electoratului pe actualul consilier local, Ionel Soare. Dupa opt ani de activitate in Consiliul Local, Soare este decis sa preia fraiele administratiei si, bazandu-se pe abilitatile sale de manager si pe lucrul in echipa, sa redea speranta cernavodenilor intr-un viitor mai bun. Dar mai multe informatii despre candidatul PD-L la Primaria Cernavoda veti putea afla din interviul urmator.

-Doriti sa candidati la Primaria Cernavoda. De ce?


-Doresc sa candidez pentru functia de primar pentru ca vreau ca cernavodenii sa-si recapete increderea in ei. De asemenea, doresc sa le redau speranta intr-un viitor mai bun pentru copiii nostri. In Cernavoda se intampla un fenomen ciudat: desi au trecut 18 ani de la Revolutie, in orasul nostru lumea inca se teme sa vorbeasca, sa isi exprime parerea in fata semenilor. Am constatat acest lucru cand am mers pe teren. Aceasta frica nu este justificata. Oamenii trebuie indemnati sa comunice, sa-si ceara drepturile, dar si sa-si onoreze obligatiile pe care le au in calitate de locuitori. Eu am fost consilier timp de opt ani. Totdeauna am votat pentru binele orasului, astfel incat Cernavoda sa devina cu adevarat dezvoltata si libera. Cernavoda nu este orasul primarului, proprietatea acestuia, ci este al nostru, al tuturor. De aceea candidez, intrucat consider ca am o obligatie fata de copilul meu si copiii tuturor cernavodenilor, fata de parintii mei, care meritau o viata mult mai usoara, si, nu in ultimul rand, fata de mine, ca localnic.

-Care sunt principalele nemultumiri ale dvs, in calitate de cetatean al orasului?


-In primul rand, sunt convins ca cernavodenii merita mai mult. In conditiile in care bugetul local este unul dintre cele mai mari pe cap de locuitor din tara, proiectele menite sa imbunatateasca traiul cetatenilor trebuie sa se concretizeze in mod vizibil.

-Cum va deosebiti de ceilalti candidati?


-Dintre cei sase competitori, eu ii recunosc doar pe doi dintre ei drept contracandidati: actualul primar si candidatul PSD. Despre cei doi se stie ca, pana de curand, au facut parte din acelasi partid, au votat impreuna in Consiliul Local, astfel ca felul cum arata orasul azi se datoreaza, in mare parte, si colaborarii dintre ei. Au mentalitati asemanatoare. Cu riscul de a ma repeta, vreau sa evidentiez ca eu, in calitate de consilier, am votat intotdeauna pentru binele orasului si, deseori, impotriva acelor initiative care aduceau atingere bunastarii cernavodenilor. Nu am facut si nici nu voi face vreodata alianta cu vreunul dintre ei. Daca vreti, sunt singur impotriva tuturor. Am convingerea ca singur voi reusi sa fac mai multe decat au facut ei, cat au fost impreuna.

-Exista doua coordonate pe care un primar ar trebui sa se inscrie: un bun gospodar sau un bun manager. Dumneavoastra pentru care din cele doua optati?


-Ca om de afaceri, pot spune ca am reusit. Succesul in afaceri se obtine greu, mai ales atunci cand o iei de la zero, asa cum am facut eu. Nu candidez la primarie din nevoia de a acumula o avere mai mare, ci pentru ca doresc sa schimb ceva in oras. Daca in trecut primarul se limita la a fi un bun gospodar, acesta fiind criteriul de baza dupa care era ales, astazi, un edil trebuie sa fie, in primul rand, un bun manager. Dar nici acest lucru nu este suficient. Ca si primar, eu voi fi atat un bun gospodar, pastrand orasul curat, cat si un manager, care atrage fonduri si investitii menite sa ridice nivelul de trai al cetatenilor.

-Ce aveti de reprosat actualului primar?


- Ca si locuitor al orasului, doresc sa-i reprosez primarului ca, in opt ani de mandat, nu a facut decat trotuare si borduri. Hansa adauga, astazi, la lista sa de realizari construirea podului Sf. Maria si a statiei de epurare din oras. Doresc sa precizez ca primarul nu are niciun fel de merit la aceste investitii, ele fiind parte din programul social al Centralei Nuclear Electrice. Nu ca repros, ci ca sfat, ii adresez edilului in functie o rugaminte: cand va mai intocmi o lista de realizari, sa treaca ceea ce a facut el, ca si primar, din fondurile atrase de el, ca un bun "manager" ce este. Daca, dupa doua mandate, trebuie sa minti ca ai facut ceea ce nu ai facut, doar ca sa ai ce scrie la capitolul realizari, inseamna ca e momentul sa lasi locul altora. Ca un paradox la realizarile infime ale primarului, bugetul orasului pe cap de locuitor este unul dintre cele mai mari din tara.

-Care sunt principalele probleme ale cernavodenilor?


-Mi se pare strigator la cer ca, in anul 2008, la 15 ani de la pornirea Centralei Nucleare, o parte din locuitorii orasului sa nu aiba caldura si apa calda. De asemenea, sunt multe zone in care nu a existat niciodata canalizare, iar acolo unde este, aceasta nu face fata necesitatilor. Reteaua de alimentare cu apa potabila este foarte veche si apar, zilnic, avarii, periclitand atat furnizarea, cat si calitatea apei. Nicio strada nu este asfaltata corespunzator, gropile facand parte din peisajul curent al orasului. Pe strada Garii, locuitorii nu beneficiaza de curent electric, fiind nevoiti sa incheie contracte de racordare cu CFR, suportand costuri suplimentare. Atrag din nou atentia ca traim in anul 2008, intr-un oras nuclear, fara caldura, fara apa calda, fara apa potabila de o calitate corespunzatoare, fara strazi asfaltate. Cernavodenii merita mult mai mult.

-Ce sanse aveti?


-Eu sunt sigur ca, la 1 iunie 2008, cernavodenii vor avea un nou primar. Vorbesc aici despre reusita mea din primul tur, avand convingerea ca cetatenii au constientizat nevoia de schimbare. Pe 2 iunie, Soare va straluci in tot orasul Cernavoda!

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii