Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Stan "Voi fi primarul tuturor. Scopul meu va fi relansarea orasului Techirghiol"

ro

14 Jun, 2008 00:00 1348 Marime text
1213362939.jpg

Unul dintre specialistii care lucreaza in Guvernul ce a asigurat Romaniei cresterea economica din ultimii ani isi pune experienta in slujba orasului Techirghiol, in care locuieste de o viata

Candidatul Partidului National Liberal la Primaria Techirghiol, Adrian Stan, este vicepresedinte al Agentiei Domeniilor Statului din cadrul Ministerului Agriculturii, avand rangul de subsecretar de stat. Specialist in administratie, liberalul vrea sa-si puna vasta experienta in slujba orasului Techirghiol. Adrian Stan are 44 de ani, este casatorit si are o fiica.

Care considerati ca sunt atuurile candidatului potrivit pentru functia de primar?


Atuurile sunt urmatoarele: unu - pregatirea, in care sunt incluse experienta anterioara in administratie, experienta profesionala si cursurile auxiliare, utile momentului actual, avand in vedere ca o primarie trebuie sa fie condusa de un om care poate sa atraga surse de finantare pentru localitatea pe care o conduce. Doi: proiectele pe care si le propune sa le realizeze in mandatul sau, pentru ca localitatea sa devina ceea ce ne dorim cu totii, una europeana, iar proiectele mele le voi prezenta in detaliu. Trei, si nu in ultimul rand, un candidat potrivit pentru primarie trebuie sa aiba si calitatea umana, ca oamenii sa poata veni cu doleantele lor, iar el sa ii asculte si sa se preocupe sa rezolve problemele. In plus, ma recomanda si experienta cuprinsa in CV-ul personal. Am absolvit, pe langa cele doua facultati, de Medicina Veterinara si Administratie Publica, si Colegiul National de Aparare, Institutul Diplomatic Roman - Specializare in practica relatiilor internationale si a studiilor euro-atlantice, studiile de masterat ale Facultatii de Economie din cadrul Universitatii "Petre Andrei" Iasi - Specializarea Management economico-financiar si urmez cursurile de inalti functionari publici in cadrul Institutului National de Administratie.

Care sunt proiectele pe care vi le propuneti pentru Techirghiol?


Proiectele care vor duce la relansarea orasului Techirghiol sunt sintetizate in sase programe majore, la care se adauga cele de parcurs, de normalitate pentru o primarie. Primul este "Techirghiol - un oras geriatric", care include aparitia mai multor sanatorii, chiar si a unor spatii pentru aziluri de batrani, profitand de potentialul Techirghiolului pentru persoane mai in varsta, pentru liniste si refacere, care se datoreaza namolului din lacul nostru.
Al doilea proiect se refera la realizarea unei gradini botanice, acesta fiind unul dintre pilonii campaniei mele, pentru ca Techirghiolul, in afara de sanatorii si manastire, trebuie sa mai aiba inca un punct de atractie, iar acesta va fi gradina botanica. La proiectele de fata se mai adauga unul de anvergura, si anume modernizarea falezei Techirghiolului, cu ponton, debarcader si aparitia pe lac a vaporaselor ecologice. Alt deziderat al meu este introducerea localitatii in circuitul economic, prin fluidizarea traficului catre orasul nostru si prin constructia unui pasaj de cale ferata intre Techirghiol si Eforie. Alt proiect este racordarea orasului la gaz metan, dar si constructia de blocuri ANL. Acestea sunt proiectele mele majore, pe care mi le propun in urmatorii patru ani. Nu voi uita un lucru foarte important, si anume infrastructura orasului, care, in acest moment, lasa de dorit. Cand vorbesc de infrastructura, ma refer la asfaltarea orasului, canalizare si iluminat. Este bine ca lucrurile au inceput sa evolueze in acest sens. Au fost asfaltate multe strazi si voi continua cu strazile principale si centrul orasului.

Ce prioritati mai aveti de indeplinit, daca veti obtine mandatul de primar?


La aceste proiecte se adauga acordarea de locuri de casa pentru tinerii casatoriti, construirea unei sali de sport tip gimnastica, a unui bazin de inot in Complexul Sportiv Techirghiol, amenajarea unei gropi de gunoi ecologice si construirea unei statii de sortare, linie de transport metropolitan pe relatia Constanta - Techirghiol, statie de salvare la Sanatoriul Balnear si construirea unei Case de Cultura, prin reabilitarea cinematografului existent si extinderea cladirii pentru amenajarea unei biblioteci a orasului.

Cum a decurs campania electorala in Techirghiol?


In linii mari, in mod normal si civilizat. Eu am dat tonul in acest sens, prin faptul ca nu am atacat pe niciunul dintre contracandidati, ci am incercat sa conving electoratul prin persoana mea si proiectele mele. Am privit si privesc in continuare competitia electorala ca o competitie atletica, in care cel mai bun sa invinga. Voi continua in acelasi stil, atata timp cat nu voi fi atacat.

Cum comentati afirmatiile candidatului PD-L, legate de existenta unei fraude electorale in primul tur?


Acuzele sunt nefondate si mincinoase. Nu au niciun suport si dovedesc starea de deruta si criza in care se afla dansul. De la inceput nu m-a interesat altceva decat sa fiu primarul oamenilor care cred in proiectele mele si in mine, ca persoana. Nu vreau sa fiu primarul voturilor cumparate si ar fi dezonorant pentru mine. In acest sens, toata echipa mea nu va face decat sa promoveze proiectele mele, ca rezultatul bun, pe care il voi obtine, sa nu fie umbrit de semne de intrebare.

Ce sanse credeti ca aveti?


Sansele sunt foarte mari, mai ales acum, in turul doi, cand deja mai am un partener, cu care am realizat majoritatea in Consiliul Local. Votantii domnului Razvan Alberto Andrei sunt alaturi de mine, iar discutiile avute impreuna cu dansul si consensul la care am ajuns duc la o stabilite in Consiliul Local si la o majoritate perfecta. Intelegerea noastra sustine proiectele mele, care coincid cu cele ale PSD. Este un atu pentru noi, mai ales ca astfel vom avea alaturi de noi si Consiliul Judetean, care ne va sprijini in toate proiectele propuse. In acest sens, exista garantia ca Techirghiolul va avea un parcurs ascendent in urmatorii patru ani. Toate aceste atuuri, majoritatea in Consiliul Local, sprijinul Consiliului Judetean si eu, ca persoana, vor contribui la relansarea economica, turistica, sociala si de infrastructura a orasului.

Ce le transmiteti locuitorilor orasului?


In primul rand, le multumesc ca au venit la vot in primul tur de scrutin, iar pentru urmatorul tur, sa se gandeasca bine cui anume ar lasa cheia casei lor pentru urmatorii patru ani. Dupa alegeri, voi deveni primarul tuturor, indiferent de optiunea politica. Promit ca nu ii voi dezamagi pe locuitorii orasului nostru si ii indemn sa mearga la vot si sa voteze normalitatea, pentru ei si pentru familiile lor.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii