Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Septimiu Bourceanu „Mă voi lupta să beneficiem de servicii medicale de calitate“

ro

12 Nov, 2008 00:00 1735 Marime text

interviu__septimiu_bourceanu_04.jpgCandidatul PNL în Colegiul 8, la Camera Deputaţilor, este de părere că electoratul sensibil la pomeni nu este cel care votează PNL #„Căutaţi-l mai la stânga“, ne îndeamnă aspirantul

Adept al doctrinei liberale din 1996, Septimiu Bourceanu deţine în prezent funcţia de manager al Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol. Membru în Biroul Permanent Municipal al PNL, aspirantul liberal a fost, pe rând, referent parlamentar, consilier parlamentar şi consilier în Ministerul Sănătăţii. În scrutinul din 30 noiembrie, prioritatea candidatului PNL la Camera Deputaţilor vizează îmbunătăţirea sistemului sanitar din România, astfel încât cetăţenii să beneficieze de servicii medicale la cele mai înalte standarde.

Ce proiecte veţi promova, ca parlamentar, pentru colegiul în care veţi candida?

Românul spune în felul următor: „Sănătoşi să fim, că le rezolvăm pe toate“. De aceea, eu mă concentrez asupra soluţiilor care vin în sprijinul oamenilor, a ceea ce cu adevărat îşi doresc. Eu propun alegătorilor proiecte care vizează un lucru extrem de important pentru noi toţi, sănătatea. Din păcate, realitatea în care trăim scoate la iveală dificultăţile pe care le întâmpinăm în spitale, locul unde ar trebui să ne fie alinate durerile. De aceea, mă voi lupta şi voi promova în Parlament ca noi şi familiile noastre să beneficiem de servicii medicale calitative, aparatură performantă, confort, cadre medicale specializate şi motivate financiar. Imaginaţi-vă că în Constanţa se vor construi două spitale judeţene moderne, în loc de continuarea renovării fără finalitate a actualului spital judeţean. Începerea funcţionării celor două spitale va coincide cu transformarea vechiului spital în centru administrativ, din ale cărui chirii se va recupera o parte foarte importantă din investiţia necesară.

Cum veţi acţiona în cazul în care interesul comunităţii nu coincide cu direcţiile de acţiune ale partidului dumneavoastră?

Partidul Naţional Liberal are un program politic a cărui finalitate înseamnă o viaţă mai bună pentru români. Direcţiile de acţiune capătă o formă concretă, prin punerea în practică a intereselor particulare şi generale ale fiecărei comunităţi.

De ce v-ar vota oamenii care vă întâlnesc pentru prima dată în campanie?

Este dreptul alegătorului de a-şi alege candidatul. În măsura în care constănţeanul consideră că eu îi reprezint cel mai bine interesele, sunt convins ca mă va vota.

septimiu_bourceanu_04.jpgCâte deplasări aţi făcut în colegiu, de la data stabilirii lor, pentru a vedea realitatea?

Am efectuat numeroase vizite în colegiul în care candidez. Am văzut ceea ce este la „suprafaţă“, blocuri, străzi, pieţe, case. Asta nu e tot ce contează pentru mine. Din punctul meu de vedere este important cum gândesc constănţenii, ce se află dincolo de ceea ce vedem cu ochiul liber, la o primă vedere. De aceea, ieşirile în zona arondată Colegiului 8 înseamnă, pentru mine, un dialog cu constănţenii, pentru că numai astfel îi poţi înţelege şi le poţi afla problemele.

Veţi da pomeni electorale pentru a atrage electoratul de partea dumneavoastră?

Electoratul sensibil la pomeni nu este cel care votează PNL. Căutaţi-l mai la stânga!

Ce privilegii personale credeţi ca vă va aduce funcţia de parlamentar?

Funcţiile publice nu ar trebui să fie însoţite de privilegii. Îmi doresc să confirm acest lucru.

Dacă nu câştigaţi acum, veţi mai încerca?

Am intrat în această competiţie să câştig.

Cu ce bani vă finanţaţi campania electorală?

Sunt un pragmatic. Candidatura înseamnă susţinere financiară şi aceasta provine din resurse proprii şi contribuţii ale susţinătorilor.


Dacă aţi fi implicat într-un scandal cu tentă sexuală, cum aţi gestiona situaţia pentru a nu afecta şi imaginea partidului din care proveniţi?

Nu poţi intra într-un scandal, atâta vreme cât comportamentul tău se înscrie în normele general acceptate. Vă asigur că în acest moment imaginea partidului este în siguranţă, dacă ne gândim la Septimiu Sebastian Bourceanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii