Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Rusia lui Putin", cadoul potrivit pentru Mazare

ro

01 Jul, 2009 02:09 1995 Marime text
deschidere.jpg„Chiar nu ştiu care i-ar plăcea. Putin e prea mare pentru el, de «Psihologia mulţimilor» şi de «Tehnicile de manipulare» se ocupă alţii, puterea îi place, prinţ nu ştiu dacă vrea să fie, iar ultima nu o comentez că este legată de nume" 

Consilierii locali ne-au spus care cred ei că ar fi cadoul potrivit pentru primarul Radu Mazăre. Cum ziua de naştere a edilului se apropie, am făcut politicienilor o propunere: să aleagă dintre şapte titluri de cărţi care ar fi cel mai potrivit pentru a fi dăruit lui Mazăre.

george_visan.jpgAu avut de ales între Rusia lui Putin de Anna Politkovskaia, Psihologia mulţimilor de Gustave Le Bon, Tehnici de manipulare de Bogdan Ficeac, Măştile puterii de Niccolo Machiavelli, Micul Prinţ de Antoine de Saint-Exupery, Prinţesa şi bobul de mazăre de Fraţii Grimm şi Principele de Niccolo Machiavelli. Ba mai mult, i-am rugat să ne spună care ar fi forma potrivită pentru tortul primarului şi dacă după părerea lor a venit vremea ca edilul să se însoare. În ediţia de mâine veţi putea citi mai multe răspunsuri ale aleşilor locali. Consilierul PSD George Vişan a fost foarte sigur la momentul în care l-am întrebat de ziua edilului constănţean. „Bineînţeles că ştiu când este ziua primarului". În privinţa cadoului pe care i l-ar oferi colegului său, Vişan a  explicat că „mai are timp să se gândească". „I-aş lua ceva special, simbolic, care să-l impresioneze". Cât despre tortul pe care i l-ar cumpăra, consilierul consideră că unul în formă de kait i s-ar potrivi de minune, iar cartea „Rusia lui Putin" ar fi pe placul edilului. Social democratul a evitat însă să facă aprecieri în legătură cu statutul social pe care îl are, spunând că „fiecare le are pe ale lui".

Tort în formă de turn

Şi consiliera PSD Carmen Onciu este în tandem cu ideile colegului Vişan, chiar dacă recunoaşte, cu sinceritate, că nu ştie când este ziua primarului. „Rusia lui Putin" i s-ar potrivi cel mai bine. I-aş face cadou o excursie unde îi place lui mai mult, undeva unde se pot face sporturi nautice", a completat aceasta, argumentând că un tort în formă de barcă i s-ar potrivi de minune.

ecaterina_prodan_05.jpgMai vechea colegă de consiliu a edilului, Ecaterina Prodan, a declarat: „Am fost de multe ori la ziua lui ca să nu ştiu când o aniversează". În privinţa cadoului pe care i-l va face anul acesta „este o mare problemă, pentru că nu vreau să se repete cu ce i-am luat anii trecuţi. „I-aş lua ceva pentru birou, i-am luat anii trecuţi o brichetă şi o pipă foarte vechi, care i-au plăcut foarte mult. Anul acesta nu ştiu ce am să-i iau. Am să merg la un magazin de obiecte şi am să studiez. Este foarte greu de găsit cadoul potrivit. În schimb cartea „Rusia lui Putin" i s-ar potrivi". Şi consiliera Prodan i-ar oferi tot un tort sub formă de turn care să simbolizeze rezistenţă. „Şi eu particip la susţinerea turnului", a mai completat PSD-ista. Cât despre vremea pentru însurătoare, consiliera ne-a declarat că abia în patru - cinci ani se va căsători. „Eu ştiu că este foarte stabil din punct de vedere sentimental, iar fata cu care este acum este şi foarte modestă. La nivelul lui, fetele roiesc în jur, dar el este foarte stabil".

Dacă ar fi invitat la aniversarea edilului, PSD-istul Ibram Temur ne-a declarat că i-ar face cadou o cutie de trabucuri şi „Rusia lui Putin". La capitolul căsătorie, consilierul nu a dorit să facă niciun fel de aprecieri, considerând că „asta este strict problema lui, fiecare face pasul acesta când îi vine timpul".

constantin_matei.jpgConstantin Matei: „Ar fi trebuit să se însoare demult"

Colegul liberal, Constantin Matei, nu are cunoştinţe despre când îşi aniversează primarul ziua: „Nu ştiu când este ziua primarului. Cât despre cadou... nu ştiu dacă voi fi în această situaţie. Nu sunt nici prieten, nici coleg cu domnul Mazăre. Poate doar de Consiliu Local. Dacă aş fi fost prieten, coleg de partid, probabil l-aş fi cunoscut mai bine şi aş fi ştiut de ce mai are nevoie. Din punctul meu de vedere, poate mai are nevoie de mai multă implicare şi mai multă atenţie la ceea ce se întâmplă în jurul lui". Din cele şapte cărţi din care a avut de ales, PNL-istul i-ar fi oferit cartea „Micul prinţ". „I s-ar potrivi pentru că are un comportament de tip răsfăţat", a evidenţiat Matei.

 

victor_manea_01.jpgÎn privinţa unui eventual mariaj, consilierul a declarat că „ar fi trebuit să se însoare mai demult".

Nici colegul liberal Victor Manea, fost contracandidat al lui Mazăre în alegerile din iunie, nu are cunoştinţe de aniversarea edilului. „Habar nu am. Nu m-am gândit niciodată ce cadou i-aş face şi nici nu i-am făcut vreodată unul". Cât priveşte cartea pe care i-ar oferi-o din lista oferită, mai în glumă, mai în serios, Manea a declarat că nu ştie ce i-ar plăcea primarului. „Chiar nu ştiu care i-ar plăcea. Putin e prea mare pentru el, de „Psihologia mulţimilor" şi de „Tehnicile de manipulare" se ocupă alţii, Puterea îi place, Prinţ nu ştiu dacă vrea să fie, iar ultima nu o comentez că este legată de nume".

{mos_ri:mazare,aniversare}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii