Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

justitiecurata.ro Veteranul Hașotti a dispărut de pe listele PNL Constanța. Iulian Iancu, „omul Gazprom”, deschide lista PSD la Senat

ro

02 Nov, 2016 10:13 3063 Marime text
Numele candidaților PNL și PSD pentru alegerile parlamentare anunță schimbări, mai consistente sau mai firave, în politica de la malul mării.
 
În timp ce pe listele PSD Constanța nu se regăsește niciun candidat cu probleme penale, pe listele liberalilor nu se regăsește niciun parlamentar din scrutinele trecute.
 
Un calcul pornind de la procentele obținute la alegerile locale arată că PSD ar putea obține 4 din cele 8 locuri de deputați, iar PNL ar putea obține 3 mandate de deputat. La Senat, PSD ar obține două din patru mandate, iar PNL un mandat.
 
Lupta dintre cele două partide este, însă, una foarte strânsă, iar PNL se află încă pe un trend ascendent la Constanța, drept pentru care situația finală ar putea arăta și invers: PSD – 3 deputați, PNL – 4 deputați/ PSD – 1 senator, PNL – 2 senatori.
 
Rezultatul final va fi influențat și de procentele pe care le vor înregistra PMP, ALDE și USR.
 
Întocmirea listelor definitive ale PSD Constanța a fost posibilă după mai multe tensiuni consumate între Liviu Dragnea și Felix Stroe, președintele organizației județene. Liviu Dragnea a reușit să-și impună oameni pe locuri eligibile atât în Camera Deputaților – Iulian Iancu, cât și la Senat – Nicolae Moga.
 
Iancu este senator cu vechime, catapultat din Bacău și susținut de conducerea de la București. Despre Iancu, presa a dezvăluit că numele său apare în cablogramele Wikileaks unde este descris drept „omul Gazprom”. Totodată, Iancu a fost propunerea Guvernului Ponta pentru funcția de membru în Consiliul de Administrație al Agenției Europene pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare în Energie.
 
Pe de altă parte, Nicolae Moga, cealaltă propunere susținută de Dragnea, este unul dintre stâlpii „Republicii Mazăre”, rămas încă în picioare după plecarea fostei conduceri de la Constanța. Moga a intrat în PSD la braț cu Radu Mazăre, în anul 2003, iar înainte de acest moment a fost președintele televiziunii fondate de Mazăre și Constantinescu.
 
Pe listele PSD se mai găsesc doi parlamentari în funcție – Cristina Dumitrache și Mircea Titus Dobre – și încă două personaje apropiate de fosta conducere a PSD Constanța: Radu Babuș și George Vișan.

Autor: Andreea Pavel
Citeşte mai departe pe justitiecurata.ro

sursa foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii