Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:17 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidații la Parlamentare de la Alianța Noastră România nu se laudă cu averi importante! (documente)

ro

10 Nov, 2016 17:24 1495 Marime text
Partidul Alianța Noastră România Constanța dorește să ocupe posturi în Parlamentul României, având pe listele pentru alegerile parlamentare o echipă formată din 7 candidați pentru Senat și 14 candidați pentru Camera Deputaților. Astfel, pentru Senat vor candida de la filiala Constanța a Partidului Alianța Noastră România: Marius Florin Lascu, Doru Luțac, Valentin Marius Dumitrescu, Decebal Ionescu, Tudor Laurențiu Chircea, Raluca Simona Zăinescu și Ciprian Foty Logofătu, în timp ce la Camera Deputaților, propunerile partidului sunt: Florentic Adrian Țapliuc, Sorin Nicu Dincă, Sorin Virgil Crețeanu, Ciprian Gabriel Boiț, Silviu Rădulescu, Antoaneta Merei, Emil Eremia, George Adrian Lungu, Gheorghe Bolocan, Mirela Vlad, Florin Chirpac, Senol Dîrpeș, Belchin Resul și Irina Danciu.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a postat pe site declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale celor care doresc să devină parlamentari în perioada 2016-2020.

Lista candidaţilor eligibili de la Senat este deschisă de Marius Florin Lascu, care nu se laudă cu o avere bogată, însă se poate considera un norocos. Astfel, în declarația de avere depusă pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, acesta a precizat că deține un apartament de 39,55 mp în Constanța, pe care l-a cumpărat împreună cu soția sa, Ionela Alina Lascu în 2014. Candidatul nu deține autoturisme și nici bani în bancă, însă are un credit de la BCR contractat în 2014, în valoare de 133.768 lei, care are termenul scadent în 2044. Veniturile anuale declarate de candidatul Partidului Alianța Noastră România pentru anul fiscal 2015 sunt de 1008 lei, din șomaj, de la Agenția Județeană de Ocupare a Forțelor de Muncă și 3.580 de lei din salariul obținut de la Mara Construct SRL. Soția sa, Ionela Alina Lascu a câștigat în anul fiscal 2015 de la Universitatea „Ovidius“ din Constanța 59.752 lei din „salariu + salariu proiecte“. În anul fiscal trecut, norocul i-a surâs candidatului Marius Florin Lascu, așa că a câștigat de la Loteria Română 30 de lei, potrivit declarației de avere. Potrivit declarației de interese, Marius Florin Lascu este membru sindical „MINAC“.

Declarațiile de avere și de interese al celui de-al doilea candidat al PANR, Doru Luțac nu sunt disponibile pe site-ul ANI.

Candidatul Valentin Marius Dumitrescu deține, potrivit declarației de avere, 3 autoturisme, fabricate în 1999, (Mercedes Adasse) 2003 (Vollswagen Pasat) și 2005 (Dacia Logan), cel mai recent fiind achiziționat printr-un credit. Venitul declarat al candidatului pentru anul fiscal 2015 este de 2400 lei, obținut din salariul de la SC Service Valtech SRL, în timp ce veniturile soției sunt de 38.565 de lei, obținute din salariul PSPA. Potrivit declarației de interese, Valentin Marius Dumitrescu este asociat unic la SC Service Valentin SRL, unde deține 100 de părți sociale, cu o valoare totală de 5.000, însă deține și este președinte la Asociația Altium și pe cea de membru la Asociația Prorural Dobrogea.

Potrivit declarației de avere a candidatului pentru Senat Decebal Ionescu, acesta deține un teren agricol de 13,7 hectare, în comuna Comana, pe care la dobândit prin succesiune, în 2015, dar și 2 apartamente în Constanța de 90, respectiv 52 mp, cumpărate în 1986 și 2001. De asemenea, Decebal Ionescu deține un autoturism Dacia Logan fabricat în 2005. Candidatul a obținut venituri în anul fiscal 2015 din terenul agricole de 13,7 hectare, pe care îl are în arendă, câștigând 8.220 lei, precum și din pensii: 20.400 lei din pensia proprie și 22.800 din pensia soției, Valentina Ionescu. Potrivit declarației de interese, Decebal Ionescu deține calitatea de membru la Alianța Noastră România.

Ce averi au candidații pentru Camera Deputaților

La Camera Deputaților, lista candidaților Partidului Alianța Noastră România este deschisă de Florentin Adrian Țapliuc, însă declarația de avere a acestuia nu este disponibilă pe site-ul Agenției Naționale de Integritate. Cel de-al doilea candidat de pe listele PANR, Sorin Nicu Dincă nu are o avere însemnată, în declarația sa de avere precizând că deține un autoturism Renault, fabricat în 2010, obținut printr-un credit bancar. Depozite in bancă nu deține, însă are un credit în valoare de 51,750,57 lei, contractat în 2010 de la BRD, cu termenul scadent în 2017. Potrivit declarației de avere, Sorin Nicu Dincă a câștigat în anul fiscal 2015, 25.284 lei din salariul primit de la SC Oil Terminal SA, în timp ce soția a câștigat 31.800 lei din salariul primit de la KMG Rompetrol Services Center, precum și 1008 lei, din alocația primită de fiul său de la AJPS Constanța. Potrivit declarației de interese, Sorin Nicu Dincă este membru al Sindicatului „Oil Terminal“.

Venituri din activitatea de inginer pentru candidatul Sorin Virgil Crețeanu

Candidatul Sorin Virgil Crețeanu deține un apartament cu suprafața de 48 mp în Constanța, dobândit în 1933, printr-un contract de cumpărare, potrivit declarației de avere depuse la ANI, dar și un autoturism Dacia, fabricat în 2014, obținut printr-un credit. De asemenea, Sorin Virgil Crețeanu a câștigat în anul fiscal 2015, din activitatea de inginer, 60.000 de lei, prin PFA-ul pe care îl deține, în timp ce soția sa, Mihaela Crețeanu a câștigat în anul fiscal 2015 19.000 de lei, din activitatea de inspector piscicol de la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură Constanța. Potrivit declarației de interese, Crețeanu este membru fondator al Asociației Pro Rural Dobrogea, dar și membru al PANR.

Lista completă a declarațiilor de avere și de interese a candidaților propuși pentru Senat și Camera Deputaților ai Partidului Alianța Noastră România poate fi consultată în secțiunea Documente. O parte dintre candidați nu au avut disponibile declarațiile de avere și interese publicate pe site-ul ANI.

Ti-a placut articolul?

Comentarii