Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfaturi pentru mofturoşii la mâncare

ro

19 Jan, 2011 21:15 1844 Marime text
milupa3.jpgŞtim că momentele în care micuţul tău refuză mâncarea pot deveni foarte stresante, însă cu puţină răbdare poţi depăşi toate obstacolele. Nu te aştepta la miracole peste noapte...bucură-te de fiecare mic succes (cum ar fi acela când copilul tău acceptă un nou aliment pentru prima dată). Dar trebuie să te astepti şi la unele eşecuri. Copilul tău are şi zile mai puţin bune, când va pleca de lângă masa pregătită atât de frumos...şi nimic nu va fi mai dezamăgitor. Nu dispera şi nu te gândi că nu o va mai accepta niciodată. Ai alături şi parteneri de încredere, cum sunt cerealele Milupa, care te ajută să transformi masa bebeluşului tău într-un moment de plăcere.

Câteva sfaturi despre cum să îl faci pe copilul tău să mănânce o mâncare nouă sau o mâncare pe care a refuzat-o în trecut.

  • Nu-i permite să bea multe lichide între mese, în special paste de fructe sau sucuri de fructe. Acestea strică pofta de mâncare a copilului şi nu va mai putea să mănânce o mâncare mai consistentă. Aproximativ şase lichide pe zi sunt îndeajuns, puse într-un pahar sau cană. Apa este cea mai bună între mese.
  • Dacă refuză un fel de mâncare, nu înseamnă neapărat că nu-i place. Poate va trebui să-i mai dai de încă zece ori mâncarea respectivă până decide că îi place! Refuzul unui fel de mâncare este ceva normal în dezvoltarea copilului tau. Dealtfel, pentru a-l obişnui cu noi texturi şi noi gusturi îţi recomandăm să începi acest proces cu cerealele pentru bebeluşi. Gusturi precum mere, piersici, fructe de pădure pot fi acceptate mult mai uşor de cei mici. Milupa îţi oferă peste 20 de reţete diferite de cereale, adaptate vârstei copilului tău. Gusturile delicioase de fructe de pădure, mere, musli sau cereale simple îl vor ajuta să se obişnuiască cu noile senzaţii culinare, iar tu poţi fi sigură că beneficiază de tot ce e mai bun (vitamine, minerale, calciu, fibre).
  • Nu-l forţa să mănânce. În felul acesta, s-ar putea să nu mai mănânce niciodată acea mâncare. Când este clar că nu vrea s-o accepte, ia farfuria şi nu comenta. Data viitoare ofera-i un fel de mâncare diferit, dar din aceeaşi grupă de alimente.
  • Asigura-te că nu este distras în timpul meselor, mai exact închide televizorul! Copilaşii nu se pot concentra decât la un singur lucru o dată, iar televizorul poate fi o sursă de distragere a atenţiei, iar mâncatul va deveni mai dificil.
  • Laudă-l pe copil când mănâncă bine şi sănătos. Acest lucru îl va ajuta să se bucure de momentele în care este la masă. Nu trebuie sa faci caz când refuză o mâncare, deşi este frustrant să fii nevoit să rămâi calm. Unii copii refuză mâncarea doar ca să îţi capteze atenţia.
  • Analizează-ţi propria dietă alimentară. Dacă mănânci sănătos şi alegi o varietate de alimente sănătoase, copilul dvs. va dori să mănânce şi el aceste alimente. Nu te aştepta să mănânce bine dacă tu nu o faci. Copiii îşi copiază părinţii, fraţii sau pe alţi copii. În plus, obişnuieşte-l cu un program riguros şi sănătos al meselor. De dimineaţă, când vă bucuraţi de cea mai importantă masă a zilei, pune pentru tine un bol cu cereale, iar pentru cel mic un bol cu cereale Milupa, adaptate vârstei lui. Îţi va urma exemplul iar Milupa îi va oferi toţi nutrienţii de care are nevoie pentru o creştere sănătoasă.
  • În cazul în care copilului tău îi place să se ducă acasă la prieteni sau la rude poţi ruga prietena / ruda să pună pe masă şi o mâncare pe care copilul a refuzat-o până atunci. Dacă îi vede pe ceilalţi mâncând şi observă că le place acea mâncare, este foarte probabil să vrea şi el să încerce. O idee bună este să le pregăteşti tuturor o varietate de cereale Milupa, de gusturi şi culori diferite (în funcţie de fructele pe care le conţin) astfel încât cei mici să aibă la masă o varietate de culori şi texturi. Este suficient ca unul dintre pitici să fie încântat şi îi va molipsi şi pe ceilalţi. Iar cu gusturile delicioase ale cerealelor Milupa, sigur nu va fi greu! Dacă vrei să încerci un noul fel de mâncare, care conţine mai multe ingrediente, nu încerca acest lucru dacă este posibil ca şi ceilalţi copii să refuze acea mâncare.
  • Copiilor le place să mănânce dezordonat şi fac multă mizerie atunci când sunt lăsaţi să mănânce singuri. Dacă bebelul tău este deja măricel şi a învăţat cât de cât să ţină linguriţa, nu-i da tu cu linguriţa doar pentru a evita dezordinea. Copiilor le place să deţină controlul când mănâncă. Încearca să faci din orele de masă un motiv de bucurie! Implică-l pe copil în prepararea sau gătirea mâncării, dacă deja a trecut în perioada de junior de peste 1 an.

Sursa: desprecopii.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii