Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:40 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Medici de familie sancționați

ro

21 Nov, 2013 19:30 1617 Marime text
Peste 100 de medici de familie din județ au eliberat rețete pensionarilor cu venituri mai mari decât cele impuse de lege și mai multe laboratoare au raportat analize medicale fictive. Raportul aparține Casei Județene de Asigurări de Sănătate, care va continua controalele până la finalul acestui an. Corpul de control a imputat o sumă dublă de la furnizori în acest an, față de anul 2012.
„Numărul de controale anul acesta vor fi mult mai multe, iar ca sume, diferența la nivelul anului trecut ... sumele imputate din verificările imputate au fost de 53.931, la nivelul lui 2012, iar numai până acum la 20 noiembrie avem sume imputate de 108.841”, a declarat Dragoș Poteleanu, președinte CJAS Constanța.
În urma sesizărilor venite din partea Curții de Conturi, s-a stabilit că 140 de medici de familie din județul Constanța au eliberat retete pensionarilor care depășesc venitul impus de lege.
„În special la Medicina de Familie sunt probleme [...] au eliberat rețete către pensionarii care depășeau veniturile de 700 de lei [...] deci între 0 – 700, ca și procent de compensare au eliberat aceste rețete [...] ele se impută. Totodată urmează a se finaliza la sfârșitul acestei luni [...] cei care s-au declarat persoane cu handicap și au fost înregistrate la medicii de familie, iar aceștia au eliberat din nou cu compensare și pentru analize medicale decontate fictiv”, a mai spus Dragoș Poteleanu, președintele CJAS Constanța.
Până acum corpul de control a efectuat 416 controale, urmând ca acestea să continue până la finalul anului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii