Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Fonduri europene pentru pescari

ro

28 Nov, 2013 19:26 2045 Marime text
Șanse mai mari de dezvoltare pentru pescarii din sudul Dobrogei! Ei pot depune proiecte pentru finanțare europeană de 100 la sută, în vederea modernizării unităților de prelucrare, a achizitionarii de echipamente moderne sau de mijloace de transport specializate. Valoare unui proiect poate ajunge la 3,3 milioane de lei. Asociația Grup Local Dobrogea spijină pescarii din Sudul Dobrogei prin proiecte pe fonduri europene ce depășesc 3 milioane de lei.
„Noi ne-am propus să implementăm pe acest program operațional de pescuit mai multe amenajări turistice și specifice pescuitului pe partea de sud a Dobrogei”, a declarat Cristian Cîrjaliu, președinte Asociația Grup Local Dobrogea Sud.
Construirea sau dezvoltarea facilităților pentru debarcare, facilităţile pentru aprovizionarea cu energie, combustibili sau gheață, modernizarea unităților de prelucrare, achiziționarea de echipamente modere și tehnologii noi pentru procesare, construirea unor depozite frigorifice, sunt doar o parte dintre activitățile care pot primi finanțare europeană.
„Avem alocarea sută la sută pentru ONG-uri, asociații de pescari, organizații de producători din domeniul piscicol, instituții publice și parteneriate pentru un proiect ce face referire la organizarea unui festival de arte și pescuit, un proiect referitor la implementarea unui sistem pentru marcarea capturilor, editarea și publicarea unei cărți de bucate, organizarea unor semninarii. La fel de interesant este proiectul referitor la două puncte de debarcare care vin cu cofinanțare zero”, a declarat Berghin Osman, manager proiect.
Valoarea totală nerambursabilă a unui proiect este de 3.368.400 de lei, iar proiectele pot fi depuse până pe 15 decembrie. Un nou apel la proiecte va avea loc, cel mai probabil, anul viitor, la jumătatea lunii ianuarie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii