Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:43 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Eficiență în salvarea victimelor

ro

19 Nov, 2013 18:47 1247 Marime text
Drumul dintre localitatea Negru Vodă și frontiera cu Bulgaria a fost blocat astăzi din cauza unui tir care a derapat, dar și din cauza unor autoturisme blocate în zapădă. Cinci persoane au fost transportate la Spitalul Județean, fiind în stare de inconștiență. Din fericire, nu a fost vorba de un eveniment tragic, ci de un exercițiu de simulare pentru salvarea unor persoane înzăpezite, dar şi pentru a testa noile echipamente achiziţionate printr-un proiect transfrontalier, în parteneriat cu autoritățile bulgare.
Mai multă eficiență în ceea ce privește salvarea persoanelor înzăpezite! Acestea sunt asigurările date de către autoritățile constănțene și cele bulgare la exercițiul de simulare pentru a testa noile echipamente. Mai exact, este vorba despre două utilaje specifice intervenției pe zapadă și de un elicopter care să asigure un transport sigur și rapid al victimelor către spital. Pentru a testa eficiența acestor echipamente, autoritățile au simulat o intervenție privind salvarea unor persoane înzăpezite, pe drumul ce face legătura dintre localitatea Negru Voda și frontiera cu Bulgaria.
„A simulat un exercițiu în condiții grele de iarnă, de căderi abundente de zăpadă [...] a avut loc un accident rutier. Un copac îngreunat din cauza căderilor masive de zăpadă s-a prăbușit peste o mașină unde au fost încarcerate trei victime. Pentru desfășurarea cu rapiditate a evenimentului s-a solicitat intervenția elicopterului [...] elicopterul care a venit de la Constanța, a degajat prima victimă, victima aflată în starea cea mai gravă.”, a declarat dr. Ionut Cealera, director SAJ Constanța.
Cele trei echipamente au fost achiziționate printr-un  proiect transfrontalier, încheiat între Consiliul Județean Constanța și autoritățile bulgare din General Toshevo și Krushari, şi care urmărește o cooperare între cele două regiuni, privind salvarea persoanelor înzăpezite.
„Nu întâmplător am ales aici acest loc [...] aici în 2007, 2008 când a fost o zăpadă foarte mare și s-a blocat drumul acesta DN38, a trebuit să intervenim cu utilajele de la Regia de Drumuri ale CJC, încă de la podul de cale ferată de dinainte de orașul Năvodari, am reușit să eliberăm drumul până la orașul Negru Vodă care rămăsese izolat de trei zile, nu mai aveau alimente, hrană și am venit cu utilajele până în frontiera cu Bulgaria, reușind să facem față atunci acelor situații.”, a declarat Nicușor Constantinescu, președintele CJ Constanţa.            
„Odată cu realizarea acestei simulări, avem convingerea că suntem pregătiți să acționăm și în condiții de iarnă, ca să putem ajunge cu utilajele până la punctul cel mai îndepărtat, folosind și utilajele achiziționate de partenerii noștri de la Consiliul Județean Constanța.”, a declarat Dimitar Mihailov, primar  General Toshevo.    
Drumul dintre localitatea Negru Vodă și granița cu Bulgaria a fost blocat pe o distanță de 6 km pentru o perioadă de 100 de minute.                                                                                                                                                       

Ti-a placut articolul?

Comentarii