Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost director din CJC, recurs la Înalta Curte împotriva regiei pe care a condus-o!

ro

10 Jan, 2023 00:00 1654 Marime text
  • După ce a câștigat procesele în primă instanță, judecătorii de la Tribunal apreciind acțiunile RAJDP ca fiind prescrise, Gâmbuțeanu a avut surpriza să constate că situația s-a schimbat la Curtea de Apel Constanța, instanță care a decis rejudecarea dosarelor, după ce a admis apelurile RAJDP.
Un fost director al unei regii din cadrul Consiliului Județean Constanța s-a adresat în recurs judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, în dosare în care are drept adversar chiar instituția pe care a condus-o!
 
Este vorba despre Adrian George Gâmbuțeanu, fostul șef al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, în prezent pârât în mai multe dosare deschise în instanță de către reprezentanții regiei, pentru recuperarea unor prejudicii pe care aceștia le reclamă.
 
După ce a câștigat procesele în primă instanță, judecătorii de la Tribunal apreciind acțiunile RAJDP ca fiind prescrise, Gâmbuțeanu a avut surpriza să constate că situația s-a schimbat la Curtea de Apel Constanța, instanță care a decis rejudecarea dosarelor, după ce a admis apelurile RAJDP.
 
În acest context, Adrian George Gâmbuțeanu, la rândul său, a declarat recurs împotriva hotărârilor Curții de Apel Constanța și, astfel, dosarele au ajuns acum pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, instanță care va stabili dacă se impune sau nu rejudecarea în cauză.
 
Mai exact, este vorba despre dosarul cu indicativul 8354/118/2021 – având ca obiect o acțiune în răspundere contractuală vizând suma de peste 1,49 de milioane de lei, dar și despre dosarul cu indicativul 8389/118/2021, tot o acțiune în răspundere contractuală, pentru suma de peste 380.000 de lei.
 
De asemenea, este de precizat că pe rolul instanțelor din Constanța se află mai multe dosare de acest gen cu cele două părți, în cele mai multe dintre acestea, Tribunalul Constanța hotărând că acțiunile RAJDP pentru recuperarea sumelor pretinse ar fi prescrise.
 
În întreg acest context, rămâne de văzut ce va decide Curtea Supremă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Acțiune fără precedent
O instituție publică din Constanța și-a dat în judecată fostul director, pentru zece milioane de euro!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii