Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Tudorel Toader „Nici factorul politic şi nici alţi factori, nu pot solicita începerea sau oprirea unei anchete penale”

ro

03 Apr, 2019 15:34 1352 Marime text
Nici factorul politic şi nici alţi factori, indiferent de natura internă sau externă, nu pot solicita începerea sau oprirea unei anchete penale, a declarat miercuri ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, citat de Agerpres.ro

"În România, Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei, atât faţă de factorii interni, cât şi faţă de factorii externi. Îmi exprim convingerea faptului că CSM îşi îndeplineşte această obligaţie constituţională. Nici factorul politic şi nici alţi factori, indiferent de natura internă sau externă, nu pot solicita începerea sau oprirea unei anchete penale, după cum nu pot solicita nici modul de soluţionare a respectivei anchete", a precizat Toader, într-o conferinţă de presă la Ministerul Justiţiei.


El a făcut trimitere la prevederile Raportului MCV, context în care a arătat că Guvernul României nu a interferat şi nu interferează cu activitatea organelor de urmărire penală, după cum nu a interferat şi nu interferează cu activitatea instanţelor de judecată de înfăptuire a justiţiei. 

Agerpres.ro
Sursa foto: Facebook/Tudorel Toader
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii