Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul de asfaltare a străzilor din Murfatlar se reia

ro

20 Oct, 2016 00:00 1975 Marime text
Primăria oraşului Murfatlar continuă să aibă pe agenda de lucru proiecte importante pentru comunitate. „Proiecte noi avem, dar nu sunt încă finalizate şi încercăm, în funcţie de finanţare, dar şi de starea vremii, să le punem în practică“, ne-a explicat viceprimarul localităţii, Ilie Manea.
Astfel, pentru reprezentanţii administraţiei publice locale rămâne o prioritate realizarea unui stadion la şcoala din satul Siminoc. „Aici, vrem să facem un teren de sport cu gazon sintetic în spatele unităţii de învăţământ. Proiectul urmează să fie finanţat cu fonduri alocate de la Uniunea Europeană“, a explicat secundul primarului din Murfatlar, Valentin Saghiu.

În paralel, autorităţile locale aşteaptă finanţare pentru un alt proiect ce vizează infrastructura rutieră a unităţii administrativ-teritoriale. „Pentru asfaltarea totală a drumului care leagă oraşul Murfatlar de localitatea Siminoc, la intrare în autostradă, trebuie să primim finanţare tot de la Uniunea Europeană. Proiectul a fost depus de anul trecut, a fost declarat eligibil, dar încă aşteaptă să fie finanţat în următoarea perioadă. Cum primim banii, ne şi apucăm de lucrări. Acest proiect trebuie implementat cât mai rapid având în vedere faptul că este singurul nod ce asigură legătura cu autostrada. Şoseaua s-a degradat în timp şi aşteptăm finanţarea cât mai rapid“, a afirmat viceprimarul din Murfatlar, Ilie Manea.

Proiect de infrastructură, reluat  

Totodată, apropierea sezonului rece impune din partea administraţiei locale efectuarea unor lucrări care să vină în sprijinul cetăţenilor. De aceea, sunt continuate lucrările de modernizare şi asfaltare a străzilor din localitatea Siminoc, iar la Murfatlar se intervine pe o parte din cele 26 de străzi incluse într-un program care, pentru o perioadă, a fost întrerupt. „În ceea ce priveşte derularea programului de asfaltare a arterelor din Murfatlar, lucrările au fost oprite din cauza unei contestaţii formulată la licitaţie. Acum ne-a venit o hârtie care confirmă faptul că problema a fost rezolvată şi ne putem reapuca de treabă cât mai curând, într-o săptămână-două. Constructorul a rămas acelaşi care a câştigat licitaţia, iar finanţarea lucrărilor este asigurată tot din fonduri europene“, a explicat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa viceprimarul oraşului Murfatlar, Ilie Manea.

Cine asfaltează străzile din Murfatlar 

Proiectul a fost câştigat de firma Telor Invest SRL, cu sediul social în sector 6 Bucureşti. Societatea a fost înfiinţată în februarie 2015. Conform datelor furnizate de Registrul Comerţului, asociat unic şi administrator al firmei este Cătălin Lucian Dinu, născut pe 19 ianuarie 1979, în Târgovişte (judeţul Dâmboviţa). Potrivit aceleiaşi surse, principala activitate derulată de SC Telor Invest SRL vizează lucrări de construcţie a drumurilor şi autostrăzilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii