Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tensiune la partida Gloria Băneasa - SSC Farul „Ne-au înjurat pe tot parcursul meciului şi ne-au arătat semne obscene“

ro

29 Mar, 2017 00:00 5483 Marime text
SSC Farul, liderul Ligii a 4-a de fotbal a judeţului Constanţa, a suferit, la Băneasa, prima înfrângere în campionat după 21 de victorii la rând.
 
Gloria Băneasa s-a mobilizat şi a câştigat cu 2-1, revenind de la 0-1. Oaspeţii au jucat slab, din minutul 64 având şi un om mai puţin pe teren, după eliminarea lui Răvoiu. În acelaşi timp, constănţenii s-au arătat nemulţumiţi de arbitraj. La câteva zile după meci, SSC Farul a emis un comunicat, în care arată că nu va face contestaţii şi că nu îşi doreşte sancţionarea arbitrilor, urmând a avea loc o şedinţă cu staff-ul tehnic şi cu jucătorii, pentru a se identifica greşelile, iar sincope precum cea de la Băneasa să nu se mai repete.
 
„Trebuia să vină şi o înfrângere, oricât de mult ne-am dorit să terminăm competiţia neînvinşi. Ce doare cel mai mult nu este faptul că am pierdut, ci arbitrajul cel puţin ostil, dar şi primirea pe care ne-au oferit-o suporterii gazdă, care ne-au înjurat pe tot parcursul meciului şi ne-au arătat semne obscene. Eram siguri că un meci cu Farul va fi o adevărată sărbătoare pentru localnici, dar se pare că ne-am înşelat. Nu vom face contestaţii şi nici nu ne dorim sancţionarea arbitrilor. Poate şi prestaţia lor a fost influenţată de tensiunea meciului. Am ales să nu ieşim imediat cu acest comunicat, tocmai pentru a avea timpul necesar pentru a ne regrupa şi pentru a nu fi sub imperiul nervilor. Vom lua toate măsurile pe care le vom considera de cuviinţă pentru ca asemenea sincope să nu se mai repete. Vom avea şi o discuţie serioasă cu staff-ul tehnic şi cu jucătorii şi vom stabili împreună unde am greşit şi ce putem face pentru a elimina situaţiile nedorite! Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, se arată pe pagina de Facebook a SSC Farul. 

„Rezultatul vorbeşte“

Referitor la meciul în sine, dar şi la tratamentul din partea suporterilor Gloriei Băneasa pe care îl acuză SSC Farul, Nelu Carastoian, antrenorul Gloriei Băneasa, a spus: „Nu vreau să comentez prea mult declaraţiile celor de la Farul, rezultatul vorbeşte. Au dat de o echipă organizată, iar jocul nu le-a mai ieşit. Dar normal şi corect ar fi să se uite bine în ograda proprie şi să vadă unde greşesc, nu să arunce vina în altă parte, pe arbitri şi pe gazde. A fost lume multă la meci, ca niciodată.
 
Pe lângă cei veniţi de la Constanţa, SSC Farul a avut şi susţinători din satele vecine cu Băneasa. Tribuna a fost jumătate - jumătate. Nu cunosc să fi existat înjurături şi semne obscene, cum spune Farul. N-am auzit şi n-am văzut aşa ceva. Dar spectatorii lor au fost mai «răi», în sectorul lor, şi poate i-au «înrăit» şi pe ai noştri. Pe de altă parte, s-a creat o stare de tensiune când s-a spus că la Băneasa se joacă dur. La meci, am purtat o discuţie amicală cu Ion Barbu (n.r. antrenorul SSC Farul) şi am subliniat acest aspect. Spunându-se că Băneasa joacă dur, pur şi simplu eu apar ca un antrenor slab, că nu ştiu ce să fac, decât să-i învăţ pe elevii mei să joace dur. Totuşi, în ciuda faptului că SSC Farul ne era superioară la toate capitolele, am jucat de la egal la egal, dacă nu cumva echipa mea şi-a creat mai multe ocazii“.

 „Greu să promovezi an de an“ 

Meciul şi rezultatul de la Băneasa au fost comentate de suporteri şi pe pagina de Facebook a SSC Farul. Unii i-au criticat pe jucători pentru înfrângere şi pentru evoluţie, alţii îndeamnă să se dea uitării eşecul şi să se meargă înainte, cu capul sus. „Fotbalul se joacă cu dăruire, dacă vrei să promovezi cât mai sus. Noi n-am fost în stare să batem nişte amatori. Cu jucători de ligă superioară n-am arătat nimic. Greu să promovezi an de an. La Băneasa se joacă pe 500 de lei cel mult, cred, şi la Farul jucători cu pretenţii nu arată nimic. Doar banii contează oare?“, „Deşi la al doilea gol am avut puţine dubii, Farul nu a jucat nimic, din păcate. Multe greşeli de apărare şi pase greşite, dar campionatul merge înainte“, au fost două comentarii. 

„Am pierdut o bătălie, nu războiul!“ 

„Odată şi odată, tot venea şi înfrângerea“, „Asta e, mergem mai departe, forza Farul!“, „Fruntea sus, gândul la meciul următor!“, „Am pierdut o bătălie, nu războiul! Te iubim aşa cum eşti!“, „Asta este, forţă Farul!“, „Acum faptele sunt consumate şi punctele sunt pierdute. Important este să trecem repede peste acest eşec şi să privim cu încredere în viitor. Drumul este lung, capul sus!“, „Nu influenţează cu nimic înfrângerea asta, tot pe primul loc rămânem, la mare distanţă de locul doi“, s-au pronunţat alţi suporteri ai SSC Farul. 

„Cât mai repede clarificat ce este de făcut“ 

„Fără comentarii, şi arbitrii au făcut greşeli, dar nici echipa nu a jucat mai nimic. La valoarea jucătorilor, nu se punea problema să nu baţi o echipă de Liga 4, să nu ai ocazii de gol aproape o repriză, cu o echipă de amatori. Greu de promovat la baraj“, „Cât mai repede clarificat ce este de făcut, întrucât «marşul» din prima parte a campionatului a cam aprins vedetismul, fără nicio tăgadă!“, „La ce jucători are, echipa nu ar trebui să stea într-o fază sau alta. Sunt echipe care nu au expunerea Farului, acolo ce se întâmplă?“ şi „După cum spunea un oficial de la Băneasa, jucătorii se adună doar în ziua meciului. Întreb: dacă jucătorii de la Băneasa aveau condiţiile celor de la Farul, în ce ligă ar fi putut să joace?“, au mai postat unii suporteri.

Premii pentru spectatorii de la meciul cu Ştiinţa Poarta Albă 

În ciuda eşecului cu Gloria Băneasa, SSC Farul păstrează o distanţă mare, de opt puncte, în faţa celei de-a doua clasate, CS Năvodari. Vice-lidera avea posibilitatea să se apropie la şase puncte de echipa fanilor, dacă învingea în deplasare Avântul Comana, dar jucătorii pregătiţi de Constantin Funda şi Florin Adam au remizat, 2-2. În etapa de la finele acestei săptămâni, a 23-a, SSC Farul joacă în propriul fief cu Ştiinţa Poarta Albă, formaţia de pe locul zece. Meciul a fost programat sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 15.00, pe terenul ITC din Constanţa, iar spectatorii participă la tombola organizată de SSC Farul, unde se vor câştiga următoarele premii: o minge cu autografele jucătorilor, un fular şi un fanion cu însemnele echipei. „Cu toţii la meci! Jucătorii trebuie să ştie că îi susţinem necondiţionat. Ca să le putem cere rezultate, trebuie să le oferim şi susţinere!“, este îndemnul SSC Farul.

Celelalte meciuri şi clasamentele 

Celelalte meciuri ale rundei a 23-a sunt următoarele: Unirea Topraisar - Victoria Mihai Viteazu, Voinţa Valu lui Traian - CS Mihail Kogălniceanu, Gloria Albeşti - Farul Tuzla, CS Năvodari - Portul Constanţa, CS Eforie - Gloria Băneasa, CS Agigea - Avântul Comana, Viitorul Fântânele - CFR Constanţa şi CSO Ovidiu - Sparta Techirghiol. Clasamente: la seniori - 1. SSC Farul - 63p, 2. Năvodari - 55p, 3. Fântânele - 53p, 4. Agigea - 46p, 5. Eforie - 40p, 6. Mihai Viteazu - 35p, 7. Băneasa - 34p,8. Techirghiol - 34p, 9. Albeşti - 32p, 10. Poarta Albă - 29p, 11. Ovidiu - 27p, 12. Portul - 24p, 13. Comana - 23p, 14. Mihail Kogălniceanu - 20p, 15. Valu lui Traian - 19p, 16. Tuzla - 14p, 17. CFR - 13p, 18. Topraisar - 12p; la juniori - 1. Năvodari - 61p, 2. Portul - 55p, 3. Fântânele - 52p, 4. Agigea - 45p, 5. Mihail Kogălniceanu - 41p, 6. Mihai Viteazu - 38p, 7. SSC Farul - 38p, 8. Topraisar - 38p, 9. Albeşti - 37p, 10. Ovidiu - 37p, 11. Băneasa - 26p, 12. Valu lui Traian - 23p, 13. Comana - 23p, 14. Techirghiol - 23p, 15. CFR - 17p, 16. Poarta Albă - 13p, 17. Eforie - 8p, 18. Tuzla - 0p.

Citeşte şi:

Nelu Carastoian - „Cea mai mare bucurie din viaţa mea”: Gloria Băneasa a învins SSC Farul, care s-a oprit la 21 de victorii (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii