Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis de masă, aerobic şi Gangnam Style O sportivă constănţeană a devenit imaginea unui program mondial, lansat în Anglia (video+galerie foto)

ro

13 Apr, 2013 00:00 2556 Marime text
Jucătoarea constănţeană de tenis de masă Iulia Necula, aflată actualmente în Spania, bifează succes după succes. Pe lângă victoriile, titlurile şi medaliile din competiţii, care au făcut-o cunoscută în lume, sportiva de 26 de ani s-a angajat şi în multe alte programe şi activităţi din lumea sportului cu mingea de celuloid. De curând, s-a alăturat echipei englezului Steve Rowe, care a lansat un program inovativ, de întindere mondială.

Formată la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa, iar actualmente componentă a echipei spaniole UCAM Cartagena, Iulia Necula a intuit că programul „Aerobic - Tenis de Masă” este unul de viitor, care va avea un succes deosebit la public. Conceptul a impresionat-o, astfel că s-a decis să-l urmeze şi să-l sprijine, dând curs solicitării iniţiatorului programului, Steve Rowe, din Anglia. Acesta a fost bucuros să aibă alături o sportivă de talia şi anvergura Iuliei, care a devenit astfel imaginea programului, în care se şi implică activ. Conceptul „Aerobic - Tenis de Masă”, lansat acum doi ani de Rowe, este unul care îmbină aerobicul şi tenisul de masă, adresându-se tuturor categoriilor de vârstă. Mişcările de aerobic sunt bine alese, pregătind şi exersând mişcările de la masa de tenis de masă. Practicanţii sunt duşi prin aerobic la tenisul de masă, împuşcând doi iepuri dintr-o dată. Fac şi mişcare, se şi distrează, joacă şi ping-pong. Programul se adresează tuturor şi poate fi implementat în şcoli, la orele de educaţie fizică, la echipele de tenis de masă sau în cluburile de fitness. Un articol despre acest program şi despre implicarea Iuliei Necula a fost postat inclusiv pe site-ul Federaţiei Internaţionale de Tenis de Masă. „Participantă la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, Iulia Necula este ultimul nume notabil care s-a alăturat programului Aerobic - Tenis de Masă”, se arată pe site. Constănţeanca şi Steve Rowe au promovat programul şi la Cartagena, unde locuieşte sportiva, care a beneficiat în cadrul acestei acţiuni de sprijinul clubului ei şi al autorităţilor locale. Demonstraţia a avut loc la Şcoala din San Felix, cu participarea a 150 de elevi, fete şi băieţi, şi s-a bucurat de un succes deosebit.   


„Sunt în al nouălea cer!”
 
„Sunt sigur că programul va avea un succes deosebit. Sunt în al nouălea cer că Iulia s-a alăturat proiectului nostru. E fantastic! Când am lansat proiectul, acum doi ani, nu-mi imaginam că vom avea alături pe cineva ca Iulia, care a înţeles foarte bine ce urmăreşte programul. Vom trece în curând la un alt nivel. Am realizat şi materiale informative şi DVD-uri. Programul Aerobic - Tenis de Masă poate deveni o componentă a orelor de educaţie fizică din şcoli. Sunt sigur că Iulia va atrage multe persoane alături de noi”, a declarat Steve Rowe. „Am fost surprinsă, dar în acelaşi timp încântată când am fost solicitată să devin imaginea programului. Am acceptat imediat. Am sprijinit proiectul încă de când am auzit de el, anul trecut. Cred că poate atrage mulţi copii, dar şi adulţi, către exerciţiu fizic şi către tenis de masă. Aerobic - Tenis de Masă este primul pas către învăţarea tenisului de masă, pentru că este distractiv, te menţine în formă, foloseşte muzica şi iniţiază mişcările de mai târziu de la masa de tenis. Văzând cum au reacţionat cei 150 de copii la lecţia-pilot de la Cartagena, cred că acest program este cel mai potrivit pentru a promova tenisul de masă în şcoli. Tuturor copiilor le-a plăcut muzica, ceea ce le-a dat un nivel înalt de energie şi le-a deschis pofta de tenis de masă. A fost incredibil! M-am distrat la filmări, precum copiii. După o oră de lucru, acştia ne-au întrebat dacă Aerobic - Tenis de masă poate deveni şi Gangnam Style (n.n. un single K-pop înregistrat de cântăreţul sud-coreean PSY). Cum puteam să le spunem că nu? A fost o nebunie!”, a declarat şi Iulia Necula, participantă cu echipa României la Campionatele Mondiale din anii 2004, 2007 şi 2008. „Şedinţa de la Cartagena a fost uimitoare. Toţi copiii au avut un zâmbet mare pe feţe şi asta e tot ce contează. Distracţie, fitness şi tenis de masă”, a spus şi Steve Rowe.

Sursa foto: Facebook (Steve Rowe)


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii