Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunt frați gemeni Fotbaliștii Alexandru și David Mărgărit au ajuns de la Academia Farul la Beșiktaș Istanbul

ro

23 May, 2017 00:00 6830 Marime text
Echipa Academiei de Fotbal Farul Constanța a fost învinsă în finala turneului zonal de la Chiajna rezervat juniorilor E (Under-11, născuți după 1 ianuarie 2006), ratând astfel prezența la turneul semifinal. 
 
Formația pregătită de Claudiu Moraru, care a fost ajutat la acest turneu de Gabriel Șimu, a câștigat grupa A, cu maximum de puncte, șase (după ce a învins cu 1-0 pe Concordia Chiajna, prin reușita lui Iustin Doicaru, și cu 8-1 pe CCS Slobozia, prin golurile reușite de Sezer Asan - 3, Dragoș Manole - 2, David Popescu, Iustin Doicaru și Alexandru Senin). Grație acestor rezultate, Academia Farul s-a calificat în finala fazei de zonă, pe care a pierdut-o însă cu 0-4 în fața AFC Dănilescu.
 
„A fost o experiență bună. Important e că am ajuns în finală, atingându-ne astfel obiectivul. Păcat că nu am jucat câte un meci pe zi, așa cum era normal. Am avut două meciuri într-o zi, de la ora 14.00, cu Concordia, partidă grea, iar de la 18.00, finala. Nu poți juca două partide la distanță de o oră și jumătate. S-a simțit oboseala în joc, iar copiii n-au mai reacționat ca în prima confruntare, de la ora 14.00. Chiar și așa însă, în finală puteam obține mai mult, am ratat de trei ori din poziție de unu la unu cu portarul“, a declarat Claudiu Moraru.
 
Academia Farul a participat la Chiajna cu următorul lot de jucători: Dan Georgescu, Sebastian Zaharia - portari; Sezer Asan, Dan Lobosi, Dragoș Manole, David Nicolae, Ionuț Popescu, Leonard Simion, Marius Vintilescu, Nicolae Siposi, Mario Beciu, Alexandru Senin, David Asan, Bogdan Muraru și Iustin Doicaru - jucători de câmp.
 
În continuare, grupa 2006 de la Academia Farul va participa la un turneu în capitală, organizat între 9 și 11 iunie de Academia Atletico de Madrid București. Puștii lui Claudiu Moraru vor evolua apoi la ediția 2017 a Tomis Challenge Cup, întrecere care se va desfășura între 15 și 18 iunie, pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanța, în organizarea Academiei Farul. La această competiție, pentru grupa 2006 a academiei constănțene vor evolua și frații gemeni Alexandru și David Mărgărit, foști jucători ai formației, care au ajuns de la Academia Farul la clubul turc Beșiktaș Istanbul!
 
Alexandru este portar, iar David joacă mijlocaș sau atacant stânga. Tatăl copiilor este cu serviciul acum în Turcia și l-a însoțit și familia. Gemenii au fost admiși la Beșiktaș, iar antrenorii sunt foarte mulțumiți de ei. Pentru o competiție, Tomis Challenge Cup, frații Mărgărit vor juca din nou sub culorile Academiei Farul, fostul lor antrenor, Claudiu Moraru, obținând acordul clubului turc în acest sens. Cât timp a fost la Academia constănțeană, Alexandru a lucrat mult și cu antrenorul de portari de la AF, Adrian Vlas.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii