Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportiv la CS Oyama Karate Constanţa Luptătorul Alex Filip face parte din echipa campionului Superkombat Jorge Loren (galerie foto)

ro

25 Nov, 2014 00:00 4622 Marime text
Luptătorul Alex Filip, de la CS Oyama Karate Constanţa, unde este antrenat de Marius Burlacu, face parte din echipa campionului Superkombat Jorge Loren, cu care s-a împrietenit în perioada primului stagiu de pregătire efectuat în Olanda, la sala Vos Gym Amsterdam.
 
La marea finală Superkombat de la Monza (Italia), unde a devenit campionul pe 2014 al categoriei semigrea (-86 kg), spaniolul Loren i-a avut la colţ pe antrenorul său şi pe Filip. Constănţeanul nu a uitat de unde a plecat, iar la cele două meciuri ale lui Loren şi la festivitatea de premiere din ring, a fluturat şi a purtat pe umeri steagul României.

„Javier a devenit unul dintre cei mai buni prieteni ai mei şi partenerul meu principal de antrenament de la Vos Gym. Am locuit împreună când m-am antrenat în Olanda. Am exersat împreună tehnici şi tactici speciale. Fac parte din echipa lui. Când mă pregătesc pentru Superkombat, mă antrenez în sala Vos Gym din Amsterdam. Sunt în continuare la Oyama Karate Constanţa, club la care ţin enorm de mult, dar voi reprezenta şi Vos Gym“, a spus Alex Filip (29 de ani, de profesie poliţist). La Monza, Loren l-a învins în finală pe Aristote Quitusisa (Franţa), iar în semifinală a dispus prin KO în repriza a doua (cu o lovitură de picior) de Michael Terrill, din Anglia, care s-a ales cu două coaste rupte, fiind transportat de la meci direct la spital.

După gala de la Monza, Alex Filip a revenit în ţară şi va urca din nou în ring pe 20 decembrie, la o gală care se va desfăşura în România. La Monza, luptătorul constănţean a fost premiat pentru KO-ul anului în Superkombat. Luna viitoare, extraordinara sa lovitură de picior cu care l-a făcut KO astă-vară, la Constanţa (la debutul în Superkombat!), pe ucraineano-germanul Roman Palamar, are şanse să ocupe locul întâi în clasamentul mondial pe 2014 din toate promoţiile, fiind la bătaie pentru prima poziţie cu un KO din Glory.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii