Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seminar internațional la Cluj Instructorii și dobrogenii practicanți de aikido fură meserie de la sensei de renume mondial (galerie foto)

ro

11 Apr, 2013 00:00 4380 Marime text
O numeroasă delegație formată din instructorii și practicanții din sălile (dojourile) din Constanța, Eforie, Mangalia și Năvodari va participa la un seminar internațional de aikido, la Cluj, în perioada 12 - 14 aprilie. Seminarul este organizat de Fundația Română de Aikido Aikikai și va fi condus de Vilko Wriesman sensei, 6 dan aikido (președintele Aikikai Olanda), și Hiroshi Ikeda, 7 dan aikido.
Un seminar de Aikido, primul național de la Constanța din acest an, a avut loc de curând, în organizarea Aikido Aikikai Constanța și a Fundației Române de Aikido Aikikai. Scopul acestui seminar l-a constituit, pe de o parte, îmbunătățirea cunoștințelor tehnice, iar pe de altă parte cu ocazia sa s-au susținut examen de grad, fiind examinați 140 de practicanți dobrogeni de aikido. La seminar au fost prezenți peste 200 de practicanți, atât copii, cât și adulți, membri ai dojourilor de Aikido din Constanța, Eforie, Mangalia, Năvodari, Slobozia, Galați, București, Ploiesti, Cluj-Napoca și Baia Mare. În cadrul seminarului, antrenamentele au fost structurate pe grupe, copii centuri albe, copii centuri colorate si adulți. Grupele de copii au fost îndrumate de Florin Trișcă sensei, iar cea de adulți de Dorin Marchiș sensei, președintele Fundației Române de Aikido Aikikai.

Aikido nu organizează competiții și nu participă la ele

Fundația Română de Aikido Aikikai este organizația națională acreditată de Aikikai Hombu Dojo - Tokyo, Japonia (centrul mondial al aikido-ului) pentru a promova și dezvolta aikido pe teritoriul României. Totodată, este unica organizație de aikido din România membră a Federației Internationale de Aikido, care la rândul ei este membră a Sport Accord, organism ce reunește toate federațiile olimpice și neolimpice pe diverse ramuri. Fundația Aikikai Japonia a fost înființată de fondatorul aikido-ului, Sensei Morihei Ueshiba, și are ca scop promovarea și dezvoltarea aikido-ului la nivel mondial. Aikido Aikikai Constanta a fost înființat in 2001, fiind primul dojo de Aikido din Constanta. Este condus de Ion State sensei, promotor al aikido-ului în Dobrogea. De-a lungul timpului, sensei Ion State, împreună cu elevii săi, a înființat în județ mai multe dojouri de aikido, la  Constanța, Mangalia, Eforie, Năvodari, urmând ca, în acest an, să deschidă noi dojouri și în alte orașe dobrogene. Scopul Aikikai Constanta este de a a-și îndruma membrii către o practică a aikido-ului cât mai corectă, fără elemente care pot altera această artă marțială.Pentru acest fapt, instructorii participă la toate seminariile din țară susținute de maeștrii autentici de aikido, japonezi sau nejaponezi. De asemenea, se deplasează la seminarii în afara țării ori călătoresc în Japonia pentru a practica aikido direct la sursă. Aikido nu organizează și nu participă la competiții, acest lucru fiind interzis cu desăvârșire de către fondator. Orice organizație care pune în scenă vreo formă de competiție nu are recunoașterea Fundației Aikikai - Japonia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii