Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă, meci la Constanţa cu echipa suedeză Lugi HCM începe lupta pentru Final Four-ul Cupei EHF

ro

18 Apr, 2014 00:00 1356 Marime text
Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, susţine mâine meciul tur din sferturile de finală ale Cupei EHF, întâlnind pe teren propriu echipa suedeză Lugi. Partida se va desfăşura în Sala Sporturilor, de la ora 12.00.
 
„Am mare încredere în jucători. Îi simt că îşi doresc din tot sufletul să facă performanţă pentru club şi pentru minunatul public constănţean, care ne-a susţinut mereu. Vrem ca şi sâmbătă Sala Sporturilor să fie arhiplină, iar suedezii să vadă un public adevărat. Calificarea în Final Four ar fi cel mai mare rezultat al clubului nostru. Lugi este echipa de pe locul patru dintr-un campionat al Suediei puternic şi ordonat. Marea majoritate a jucătorilor sunt autohtoni, dar oaspeţii noştri au şi câţiva străini, cum ar fi portarul şi interul stânga, norvegieni. Lugi nu e o echipă aşa cunoscută ca noi în handbalul european, dar va trebui să o tratăm cu seriozitate“, a declarat Nurhan Alin, directorul executiv al HCM. „Avem o şansă importantă de a pătrunde în Final Four şi nu vrem să o ratăm. Nu ne va fi uşor, dar vrem să luăm un avantaj hotărâtor încă din primul meci. Avem ceva informaţii despre adversari, în faţa cărora suntem favoriţi.

Reprezentanţi ai şcolii scandinave, joacă un handbal rapid şi pun accent pe tactică. Vom face tot posibilul să ne calificăm. Acesta a fost obiectivul nostru încă de la început, accederea în Final Four“, a spus şi antrenorul Zvonko Sundovski. „Vrem să scriem istorie pentru HCM. Am picat cu cel mai uşor adversar, însă echipa suedeză e periculoasă. Plecăm cu şanse egale. Pentru mine, cea mai mare performanţă a lui HCM a fost depăşirea grupelor Ligii Campionilor, dar şi pătrunderea în Final Four-ul Cupei EHF ar fi o realizare deosebit de importantă. Handbaliştii lui Lugi sunt mai mici de statură, ceea ce le permite să joace în viteză. Au un handbal colectiv, plimbă foarte bine mingea, intră pe culoare şi încearcă să-şi elibereze extremele, înscriind multe goluri din aceste poziţii. Trebuie să contracarăm acest joc printr-o apărare în forţă. Vrem să strângem puncte pentru România. Într-un fel, suntem dezavantajaţi că jucăm returul în deplasare, dar am demonstrat că putem face meciuri foarte bune şi pe teren străin, cu echipe puternice chiar. Şi oricum, la acest nivel nu mai sunt favorite clare. Ne-am schimbat mentalitatea. Acum jucăm la victorie şi cu granzii. Lugi va evolua cu ambiţie, motivată că meciul decisiv se va disputa în Suedia“, a spus şi căpitanul lui HCM, Laurenţiu Toma.
 
Norocosul Buricea
 
Nurhan Ali a dezvăluit că delegaţia oaspete va ajunge la Bucureşti astăzi, aeronava care o va aduce din Suedia urmând a ateriza la ora 14.15. Arbitrii meciului de mâine sunt din Croaţia, iar observatorul, din Ucraina. Acesta din urmă a mai oficiat la partide ale lui HCM de pe teren propriu, iar directorul executiv al clubului constănţean speră ca, de data aceasta, să-i poarte mai mult noroc HCM-ului. „A fost mai mereu mână neagră. Sperăm ca acum să vină cu norocul“, a arătat Ali, care a spus, în schimb, că handbalistul George Buricea se află în graţiile Zeiţei Fortuna. „Am fost inspirat total atunci când l-am trimis pe Buricea la tragerea la sorţi. Dintre trei rele, ne-a picat cea mai accesibilă. Voi continua cu acest experiment, îi voi trimite şi pe alţii, Toma sau Stavrositu. Vom vedea cine e cel mai norocos, pentru a merge în permanenţă la viitoarele trageri la sorţi“, a spus Nurhan Ali.
 
Zvonko Sundovski, propus la Naţionala României
 
Oficialul constănţean a subliniat că HCM a beneficiat de înţelegerea Federaţiei, programul competiţional fiindu-i aerisit. „Am amânat meciurile cu Odorhei din play-off-ul Ligii Naţionale. Prima partidă o vom disputa pe 29 aprilie, în deplasare, iar returul se va juca la începutul lunii mai. Putem să ne concentrăm astfel, în această perioadă, numai pe meciul de sâmbătă, cu Lugi“.
Nurhan Ali este de părere că un rezultat favorabil în confruntările cu nordicii ar putea fi de bun augur pentru tricolori, care întâlnesc Suedia, în luna iunie, în play-off-ul pentru Campionatul Mondial. După ce selecţionerul echipei naţionale, Eliodor Voica, şi-a dat demisia din această funcţie, întrucât România a ieşit prematur din cursa pentru Campionatul European 2016 (fiind eliminată ruşinos de Finlanda), oficialii de la HCM sunt de părere că antrenorul Zvonko Sundovski poate conduce cu succes şi HCM, şi Naţionala, unde s-ar baza pe un grup solid de la campioana României, care are evoluţii foarte bune în acest sezon.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii