Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romario Benzar a ajuns la FC Viitorul

ro

06 Mar, 2010 04:12 3808 Marime text

fcviitorul.jpgMijlocaşul a mai fost dorit în trecut de Fiorentina, Poli Timişoara şi UTA

Juniorul Romario Benzar a ales sã se semneze cu Academia Gheorghe Hagi, urmând sã evolueze pentru formaţia de Liga a III-a, FC Viitorul Constanţa, potrivit sportarad.com.

Conducerea Academiei Gheorghe Hagi a reuşit transferul căpitanului reprezentativei U17 a României, Romario Benzar, jucător considerat unul din cei mai talentaţi tineri fotbalişti din generaţia sa. Transferul mijlocaşului timişorean de 17 ani de la Srbjianka Giuchici la Academia Gheorghe Hagi s-a realizat în schimbul sumei de 25.000 de euro, cu un procent de 25% dintr-un eventual transfer. În această perioadă mijlocaşul care va împlini în această lună 18 ani s-a pregătit cu UTA, grupare care a dorit de asemenea să-l transfere. Preţul solicitat Bãtrânei Doamne în schimbul lui Benzar a fost de 20.000 de euro plus 20% din următorul transfer. UTA n-a dispus de aceastã sumã, însã în ultima vreme s-au purtat tratative între Gloria Arad şi reprezentanţii jucătorului, omul de afaceri Sandu Ion fiind dispus sã-l achiziţioneze pentru a-l direcţiona spre clubul fanion. Până la urmã, oferta din partea Academiei Hagi a fost ceva mai mare, Benzar ajungând la Constanţa. Jucătorul timişorean în această toamnă a fost aproape de a ajunge la echipa a doua a Fiorentinei, însă transferul său a picat în ultimul moment după ce formaţia la care evoluează şi Adrian Mutu şi-a schimbat planurile în ceea ce priveşte echipa de tineret. Romario Benzar a mai fost dorit în această iarnă şi de vicecampioana României, Poli Timişoara. „Noi ne-am înţeles cu Poli acum un an şi jumătate, atât eu cât şi jucătorul, dar Poli nu şi-a îndeplinit obligaţiile şi transferul a devenit nul", declara Miroslav Giuchici, şeful clubului la care a evoluat Benzar, Srbianka Giuchici. Un alt jucător timişorean de mare perspectivă sosit în vara anului trecut la Academia Gheorghe Hagi este Marco Muscă. Acesta a debutat pentru Fortuna Covaci la doar 15 ani, în Liga a III-a. Evoluţiile puştiului din Covaci au atras şi atenţia selecţionerilor primelor reprezentative de juniori, în prezent Muscă fiind unul dintre internaţionalii Under 17. În vara anului trecut, acesta a plecat de la Fortuna, fiind transferat la gruparea constănţeană.

Viitorul joacă sâmbătă la Domneşti

Formaţia pregătită de Cătălin Anghel şi Norbert Niţă va juca sâmbătă, la Domneşti, împotriva echipei din localitate, meci contând pentru etapa a XIX-a a Ligii a III-a. Constănţenii se clasează după 19 runde pe locul secund în Seria C2, cu 41 de puncte, la şase lungimi de liderul clasamentului, ACS Berceni, care a învins vineri, pe teren propriu pe Dunărea Călăraşi, scor 3-0.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alex timbota 06 Mar, 2010 02:37 Bravo Romario.....mult noroc in cariera si in viata....Pot spune ca a fost foarte serios de mic,a facut multe sacrificii ptr a ajunge aici....sunt un fost coleg de generatie de la Sarbianka Giuchici...unde l-am avut antrenor pe d-l Ciprian Tudorascu......Multa bafta,Romario