Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pilotul Emil Ghinea, de două ori pe podium la etapa de la Sinaia a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă (galerie foto)

ro

02 Aug, 2017 00:00 3481 Marime text

Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, triplu campion naţional, a urcat pe podium la etapa de la Sinaia a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, atât la GT - grupa maşinilor cu tracţiune spate (propulsie), cât şi la grupa H, clasa 3, cea la care, până acum, a cucerit trei titluri de campion al României (în anii 2011, 2013 şi 2014) şi două de vicecampion (în sezoanele 2012 şi 2015).
 
Emil Ghinea conduce un bolid Renault Clio RS V6 Trophy (unicat în România), iar la Sinaia a ocupat locul doi la GT şi poziţia a treia la H3. A fost runda a cincea a campionatului, iar în clasamentul general anual, sportivul din Mangalia se află pe doi la GT (la câteva puncte în spatele ocupantului primului loc) şi pe patru la H3. „Pentru mine, etapa de la Sinaia a fost şi cu bune, şi cu rele. Am muncit foarte mult. Runda a fost cam cea mai frumoasă din ultimii ani, ca senzaţie, inclusiv pentru spectatori“, a declarat Emil Ghinea. Rezultatele sale de la Sinaia sunt cu atât mai preţioase cu cât a ieşit în decor în ambele manşe de recunoaşteri, iar în concurs a evoluat pe ploaie. „Sunt mulţumit de evoluţia mea, având în vedere cele întâmplate. Am făcut o manşă de concurs foarte bună pe ploaie“, a spus Emil Ghinea.

Trei runde până la final 

Acesta spune că, uşor-uşor, maşina sa se apropie, ca performanţe, de ceea ce îşi doreşte el. „Sper ca până la finele anului să o aducem acolo unde îmi doresc de atâţia ani“, arată Emil Ghinea, care şi-a propus să participe şi la cele trei etape care au mai rămas de disputat până la finele campionatului, la Teliu (2 - 3 septembrie), Câmpulung Muscel (23 - 24 septembrie) şi Poiana Braşov (14 - 15 octombrie).
 
„Vreau să mă clasez neapărat pe podium, la final, la GT. Şi la H3 vreau, dar să vedem. Avem destul timp să punem maşina la punct după cele două ieşiri în decor de la Sinaia şi să revin în forţă la Teliu. E un an competiţional bun. Le mulţumesc partenerilor mei, prietenilor şi familiei, care îmi sunt alături şi mă susţin la fiecare etapă“, a punctat Emil Ghinea.
 
Sursa foto: Facebook

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii