Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viteză în coastă Pentru al doilea an la rând, pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, s-a impus la Cupa Reșița (GALERIE FOTO)

ro

10 Jul, 2023 18:00 1006 Marime text
 
 
  • Emil Ghinea este din nou King of the Hill la Reșița.
 
Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, continuă evoluțiile de top în ediția 2023 a Campionatului Național de Viteză în Coastă, impunându-se la etapa a treia a întrecerii, desfășurată la Reșița.
 
La bordul unui bolid Norma M20F, Emil Ghinea, multiplu campion național la viteză în coastă, a dominat întrecerea și a realizat a doua victorie din acest sezon. „O etapă frumoasă, terminată în flăcări“, a descris pilotul din Mangalia etapa de la Reșița, acolo unde s-a impus și în 2022.
 
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/sport/viteza-in-coasta-pilotul-emil-ghinea-din-nou-pe-locul-intai-la-open-lupta-la-sutimi-de-secunda-castigata-la-cupa-resita-790059.html
 
„Locul 1 Open. Impresii la cald. Dacă, miercuri seară, pe data de 5 iulie, declaram abandonul, iată că lucrurile s-au așezat și am obținut o victorie nu pot spune ușoară, cu destul de multe probleme tehnice, care poate au fost ignorate antetior, datorită atenției ce ne-a fost smulsă de electronica motorului. Am știut cumva că, dacă ajung aici la Reșița, nu am cum să pierd, de aceea după mică gafă de pe prima manșă, am ales să înmoi un pic ritmul, neatingându-mi practic target-ul. O etapă frumoasă, terminată în flăcări, o vreme bună, dar înflăcărată și ea, mi-a adus victoria din acest week-end. Mulțumesc partenerilor pentru susținere“, este mesajul lui Emil Ghinea. Acesta este King of the Hill la Reșița pentru al doilea an consecutiv.
 
„Viteza în coastă reprezintă una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodată și una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România. Într-o cursă de viteză în coastă fiecare concurent urmărește să obțină cel mai scurt timp (de unde termenul de viteză) pe un traseu de asfalt cu diferență de nivel parcurs în urcare (de aici și denumirea de „coastă”). Startul se dă individual, la interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu. Spre deosebire de raliuri, cursele de viteză în coastă necesită doar prezența pilotului, printre automobilele prezente la start regăsindu-se și monoposturi. Conform regulamentului Federației Române de Automobilism Sportiv, un traseu poate fi omologat pentru o etapă de Campionat Național de Viteză în Coastă, dacă are minim 3 km lungime iar asfaltul este de bună calitate. Pe traseu sunt amplasate posturi ale comisarilor de traseu, iar cronometrarea se face cu un sistem de fotoceluleׅ“, este descrisă succint pe site-ul oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv întrecerea de viteză în coastă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Emil Ghinea)
 
Citește și:
 
Mangalia. Pilotul Emil Ghinea
„Franțuzoaica a fost nesuferită, dar, la final, am convins-o că trebuie să ne batem la Open“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii