Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 140 de persoane cu dizabilităţi, din România şi Bulgaria, se întrec la şase sporturi Jocurile Naţionale Paralimpice încep astăzi, la Constanţa (galerie foto)

ro

27 May, 2013 00:00 1661 Marime text
Ediţia a treia a „Trofeului Litoral” şi ediţia a 20-a a Jocurilor Naţionale pentru persoanele cu dizabilităţi se desfăşoară la Constanţa, de astăzi şi până joi, 30 mai, inclusiv. Deschiderea oficială are loc astăzi, la ora 09.00, la stadionul „Farul”. La ambele competiţii s-au înscris 12 delegaţii din 11 judeţe ale României (cu peste 140 de persoane), cărora li s-a adăugat o echipă de baschet în fotoliu rulant din Bulgaria, Club Disabil Varna.

„Ambele evenimente reprezintă o reală provocare, atât pentru cei implicaţi direct, cât şi pentru întreaga societate civilă. Competiţiile au nu numai reprezentativitate naţională, ci şi internaţională. Întrecerile sunt o premieră pentru comunitatea constănţeană, iar numărul mare de participanţi atestă importanţa sportului şi a integrării în societate a persoanelor cu dizabilităţi”, a declarat Ion Gembăşanu, preşedintele Asociaţiei Judeţene Constanţa a Sportului pentru Persoane cu Handicap, organizatorul competiţiilor, în colaborare cu Comitetul Naţional Paralimpic, Primăria municipiului Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa şi Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean.

Ziua de astăzi va fi dedicată probelor de atletism (aruncarea suliţei, aruncarea greutăţii, 100 m viteză, 800 m, 1.500 m rezistenţă) - în prima parte a zilei şi concursului de tir cu arcul (după-amiază), toate întrecerile urmând a fi găzduite de arena „Farul”. Mâine, de la ora 09.00, încep, la Complexul Tomis, meciurile de tenis de masă (individual şi pe echipe; deplasabil şi în fotolii rulante). În aceeaşi sală, poimâine şi joi, se dispută Campionatul Naţional de Baschet („Mariana Mihoc”), la care va concura şi echipa bulgară. Tot poimâine, pe lacul Siutghiol, la baza nautică Pinguin (în dreptul hotelului Iaki), se va desfăşura, în premieră pentru România, proba de ski nautic (inclusă în Trofeul Litoral). Joi, programul va cuprinde şi proba de pescuit sportiv, pe lacul Corbu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii