Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru ei, haltera este uşoară Sportivii constănţeni cu handicap au ieşit campioni la Galaţi (galerie foto)

ro

23 Apr, 2013 00:00 2513 Marime text
Doi sportivi constănţeni, Cristian Alexandru şi Marta Bencze, au cucerit titlul de campioni ai României la Campionatul Naţional de powerlifting al persoanelor cu dizabilităţi, desfăşurat la Galaţi. Alexandru s-a impus la categoria 60 kg, iar Bencze la 56 kg.

La aceeaşi întrecere, alţi doi constănţeni, Daniel Mititelu (categ. 60,5 kg) şi Erchin Ali (categ. 90 kg), au obţinut medaliile de bronz. La Galaţi s-a desfăşurat şi ediţia a 21-a a „Cupei Danubius”, la care Asociaţia Judeţeană Constanţa a Sportului pentru Persoane cu Handicap a participat cu 11 membri afiliaţi la Comitetul Naţional Paralimpic, în baza invitaţiei primite de la CS Sporting Club Galaţi. Rezultatele au fost: Marta Bencze - locul întâi la 100 m fotoliu rulant, locul doi la greutate; Daniel Mititelu - locul trei la suliţă şi la greutate; Marian Ifteni - locul doi la 100 m deplasabil. În urma acestor clasări pe podium, Constanţa a ocupat locul patru, din 11 echipe.
La „Cupa Danubius”, sportivii s-au întrecut la cinci discipline: tenis de masă, baschet în fotoliu rulant, atletism (în fotoliu rulant şi deplasabil), tir (pistol) şi pescuit. „Prezenţa noastră la Galaţi a fost posibilă prin parteneriatele încheiate cu Direcţia pentru Sport a judeţului Constanţa, cu Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean şi cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care ne-a pus la dispoziţie un autovehicul special adaptat pentru persoanele cu dizabilităţi. Mulţumim pentru acest sprijin, întrucât numai susţinuţi putem atinge anumite limite”, a declarat Ion Gembăşanu, preşedintele Asociaţiei Judeţene Constanţa a Sportului pentru Persoane cu Handicap.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii