Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ne trebuie puţină răbdare. Nu se poate face totul bătând din palme“ Cine va prelua stadionul „Farul“?

ro

19 Aug, 2017 00:00 5851 Marime text

După ce dreptul FC Farul de folosinţă gratuită a stadionului „Farul“ a fost revocat, prin hotărâre de Guvern, se aşteaptă acum ca baza sportivă din strada Primăverii să fie preluată de administraţia locală. 
 
„Ştim cu toţii că există hotărâri de Consiliu Local Municipal şi de Consiliu Judeţean, care şi-au exprimat dorinţa de preluare a stadionului «Farul». În plus, CLM doreşte să preia şi terenul de rugby din Complexul Sportiv «Badea Cârţan» şi Complexul «Triunghi». Ambele instituţii au făcut demersurile mai departe, către Ministerul Tineretului şi Sportului, şi probabil toată procedura este în derulare, din câte ştiu eu. Se iau avize. Nu este uşor să treci o bază sportivă din domeniul public al statului în domeniul public local. Şi noi sperăm să fie preluată baza «Farul», întrucât autorităţile publice locale au puterea de a aduce la un alt standard stadionul. Ne dorim acest lucru şi ştim că şi dânşii îşi doresc şi fac tot posibilul să preia aceste baze sportive. Ne trebuie însă puţină răbdare. Nu se poate face totul bătând din palme. Trebuie respectată legislaţia“, a declarat Mariana Solomon, directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Judeţului Constanţa. Potrivit acesteia, stadionul „Farul“ nu poate fi preluat de ambele autorităţi, CLM şi CJC, ci numai de una dintre cele două entităţi.

Folosinţă gratuită pe 49 de ani 

Proprietate publică a statului şi aflată în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin DJST Constanţa, baza sportivă „Farul“ era transmisă, prin Hotărârea Guvernului nr. 666/12 iulie 2001, în folosinţa gratuită a CS FC Farul Constanţa, pe o perioadă de 49 de ani. Clubul constănţean a intrat însă în faliment în 2016, iar complexul sportiv s-a degradat constant în ultimii ani, având nevoie stringentă de reabilitare. Pe 12 mai a.c., a intrat în vigoare o altă hotărâre de Guvern, prin care dreptul CS FC Farul de folosinţă gratuită asupra bazei sportive a fost revocat. Ulterior, între 6 şi 9 iunie a.c., s-a derulat procesul de predare a bazei către minister. În continuare, e de văzut în administrarea cui va ajunge complexul sportiv, în condiţiile în care atât Consiliul Judeţean Constanţa, cât şi Consiliul Local Constanţa şi-au exprimat intenţia de a-l prelua.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii