Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marele meci cu Progresul 1944 Spartac. Miza e locul întâi SSC Farul se confruntă sâmbătă cu cel mai bun atac din Liga a 3-a

ro

04 Oct, 2017 00:00 3135 Marime text
Primele două clasate din seria secundă a Ligii a 3-a, Progresul 1944 Spartac Bucureşti şi SSC Farul Constanţa, aflate la egalitate de puncte şi despărţite de golaveraj, se duelează sâmbătă, la Berceni, în cel mai aşteptat meci al startului de campionat
 
În serie, doar trei echipe şi-au păstrat invincibilitatea până acum: Progresul 1944 Spartac, SSC Farul şi a treia clasată, Metalul Buzău, aflată la două puncte în spatele celor două. Adversarele de sâmbătă, din etapa a şaptea a campionatului, au acumulat câte 16 puncte (în urma a cinci victorii şi a unui egal), echipa din capitală având avantajul golaverajului, +19 (26-7) faţă de +13 (17-4).
 
Cu partida care va fi găzduită sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 15.00, de terenul Arcom din comuna ilfoveană Berceni, SSC Farul încheie o serie de trei meciuri contra unor echipe fruntaşe, de primele două trecând cu brio, graţie victoriilor de pe teren propriu, de la Techirghiol, cu Axiopolis Cernavodă (3-1) şi CSM Rm. Sărat (4-0). Cu un succes şi împotriva liderului seriei, echipa de pe litoral (care are ca obiectiv promovarea imediată în Liga a 2-a) ar trece pe primul loc, la trei puncte de echipa din Bucureşti. „Progresul Spartac şi SSC Farul au câte 16 puncte, însă golaverajul nostru este mai bun, aşa că la ora marelui derby vom avea ascendentul moral al ocupantei fotoliului de lider“, se arată pe site-ul oficial al echipei din Bucureşti.

Fanii SSC Farul vin şi în această deplasare

Suporterii constănţeni care vor să facă deplasarea la acest meci sunt aşteptaţi sâmbătă, în curtea stadionului din str. Primăverii, începând cu ora 9.00. Plecarea este prevăzută jumătate de oră mai târziu. Pentru rezervarea locului în autocar şi plata avansului trebuie sunat la numărul de telefon 0736.879.097. „Mergem în această deplasare pentru a încuraja echipa în cel mai important meci de până acum, împotriva ocupantei locului întâi. Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, se mobilizează suporterii. SSC Farul nu-l va putea folosi sâmbătă pe stoperul Lamine Diakite, eliminat (cu roşu direct) în meciul cu CSM Rm. Sărat.

Golgheterul gazdelor a marcat de zece ori! 

În etapa trecută, Progresul 1944 Spartac a învins în deplasare cu 9-0 (scorul seriei) ultima clasată Victoria Traian, care nu a acumulat niciun punct în şase etape şi nu a înscris niciun gol până acum. Golurile oaspeţilor au fost marcate de Donca (de două ori), Stoian, Diţu, Apostol, Nechita (de trei ori) şi Stanciu. Bucureştenii au jucat cu: Răduţă - Parfeon, Stoian, Neacşu, Matache (A. Constantin) - Frangu (Zaharia), Apostol (Dedu) - Nechita, Donca, Diţu (Lixandru) - Stanciu. Cu tripla din meciul cu Victoria Traian, Alexandru Nechita a ajuns la zece goluri marcate în şase meciuri şi este golgheterul formaţiei bucureştene şi al seriei. Celelalte reuşite ale Progresului 1944 Spartac (care are cel mai bun atac din toate cele cinci serii ale Ligii a 3-a!) aparţin lui Stanciu - 5, Diţu, Apostol - câte 3, Stoian, Donca - câte 2 şi Lixandru - 1. De cealaltă parte, pentru SSC Farul au punctat până acum Dragu - 5 goluri, R. Stănescu - 4, Al. Grigoraş - 3, Mazilu - 2, I. Florea, Botea şi Niţescu - câte un gol.

„Suntem progresişti!“

După cum se prezintă pe site-ul său oficial, Progresul 1944 Spartac este o echipă înfiinţată în anul 2014, care, în numai câţiva ani, a reuşit să promoveze în Liga a 3-a. „Pentru a ne defini cu exactitate statutul şi identitatea, afirmăm răspicat, prin intermediul acestui material, că nu suntem şi nici nu tindem a ne erija în continuatoarea oficială a tradiţiei glorioasei echipe FC Progresul Bucureşti. Nu deţinem palmaresul FC Progresul Bucureşti şi nici nu ne interesează momentan să îl achiziţionăm. Investiţiile noastre, în momentul de faţă, se îndreaptă spre infrastructură şi spre performanţa sportivă. În acest context, avem de la începutul lui 2017 o bază nouă, care permite desfăşurarea antrenamentelor şi organizarea meciurilor oficiale. Suntem un club de fotbal cu echipă de liga a III-a, echipă de liga a IV-a, juniori republicani categoriile A şi B, grupe de copii şi juniori înscrise în competiţiile oficiale ale Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti. Ne mândrim cu faptul că o parte consistentă a galeriei din Parcul cu Platani a venit alături de noi cu entuziasm şi considerăm că suntem uniţi de aceeaşi dragoste comună faţă de Progresul. Desigur că sperăm ca, la un moment dat, să putem juca în Cotroceni şi să umplem tribunele. Ne dorim acest lucru deoarece suntem progresişti, iar acest drept nu ne poate fi interzis de nimeni“, este mesajul liderului seriei.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii