Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Joacă restanţa cu Bucovina Suceava Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa au şansa de a urca pe primul loc în Divizia Naţională

ro

18 Nov, 2017 00:00 1799 Marime text
Echipa de rugby Tomitanii Constanţa dispută sâmbătă, în deplasare, cu Bucovina Suceava, prima dintre cele două restanţe pe care le are de jucat din turul Diviziei Naţionale de seniori. 
 
Nou promovată în campionat, echipa de pe litoral, antrenată de Cristian Cojocaru, are un parcurs foarte bun până acum. Deşi cu două meciuri în minus, se află pe locul trei în clasament, cu 20 de puncte (dintre care patru puncte bonus), după patru victorii şi un eşec, ultimul succes (al patrulea la rând) fiind obţinut la un scor astronomic, 92-0 pe teren propriu cu CS U AV Arad. Astfel că, la Suceava, Tomitanii se află în faţa celei de-a cincea victorii consecutive.
 
Dacă vor câştiga cu punct bonus meciul de sâmbătă, care începe la ora 10.00, constănţenii vor urca în fotoliul de lider, egalând la puncte, 25, formaţia de pe primul loc, Gloria Buzău, dar stând mai bine la diferenţa dintre punctele marcate şi primite, +125 (186-61) faţă de +31 (150-119). În acest moment, podiumul Diviziei Naţionale arată astfel: 1. Gloria Buzău - 25p, 2. CS Năvodari - 24p, 3. Tomitanii - 20p. Deşi e campioana ediţiei trecute, Bucovina Suceava se află în această stagiune doar pe poziţia a şaptea (penultima), cu opt puncte, după o victorie şi cinci înfrângeri.
 
Pentru Tomitanii, meciul precedent, cu CS U AV Arad, a fost un antrenament bun pentru disputa cu Bucovina. „Important e că nu avem accidentaţi şi că am făcut o repetiţie bună pentru meciul cu Suceava de săptămâna viitoare, care e poate una dintre cele mai grele partide. E o piatră de încercare. Am urmărit meciurile acestei echipe şi sperăm să obţinem toate cele cinci puncte. Meciul decisiv pentru urcarea noastră pe primul loc e cel de acasă cu RC Bârlad“, declara Cristian Cojocaru, săptămâna trecută, la finele disputei cu arădenii.
 
Constănţenii au ajuns la Suceava ieri-dimineaţă şi au fost întâmpinaţi de o vreme bună, la fel anunţându-se timpul şi la ora meciului de sâmbătă. „Suntem pregătiţi pentru încă un succes. Să sperăm că îl vom obţine. Vom vedea la meci“, a spus, ieri, antrenorul Tomitanilor, care nu se va putea baza pe doi jucători, Petre Neacşu (accidentat) şi Robert Tănase (care nu a putut face deplasarea din cauza serviciului).
 
Echipa de pe litoral va disputa a doua restanţă, cu RC Bârlad (locul 4, cu 20 de puncte), sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 14.00, la Constanţa, pe stadionul „Mihai Naca“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii