Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioana Stănciulescu, de patru ori pe podium Gimnastele din Constanţa au cucerit nouă medalii la Naţionale (galerie foto)

ro

26 Oct, 2016 00:00 5752 Marime text


Gimnastele din Constanţa, de la CS Farul şi CSS1, au urcat de nouă ori pe podium la Campionatul Naţional individual al junioarelor II şi I, întrecere care s-a disputat în Sala Sporturilor din Deva. Au participat 60 de sportive de la 22 de cluburi din ţară, între care s-au aflat şi fetele medaliate la ultimul Campionat European.

CS Farul a cucerit şapte medalii, prin două sportive, Ioana Stănciulescu şi Luiza Popa, în vreme ce distincţiile CSS1 au fost obţinute de Amalia Petre. Ioana Stănciulescu a luat patru medalii, la junioare II, nivelul patru (născute în 2004 şi 2005): aur la paralele şi sol, argint la sărituri şi la individual compus. Performanţa Ioanei a fost remarcată şi pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică.
 
„Cu un loc secund la individual compus şi două victorii pe aparate (paralele, sol), Ioana Stănciulescu (Farul Constanţa) se poate spune că a fost lidera Junioarelor II, Nivel 4“, menţionează sursa citată. Luiza Popa a concurat la junioare II, nivelul 3 (născute 2005), cucerind aurul la sărituri, argintul la individual compus şi bronzul la bârnă. Ioana Stănciulescu şi Luiza Popa se pregătesc actualmente la lotul naţional de junioare de la Deva.  

Medalii şi locuri în finală

Gimnasta de la CSS1 Constanţa Amalia Petre, pregătită de Cătălin Meran şi Petruţa Marcu (coregraf, Mihaela Lintzmaier), a evoluat la junioare II, nivelul trei, urcând pe podium la sol (argint) şi bârnă (bronz). CSS1 a mai avut în concurs şi sportive antrenate de Sorin Bechir şi Mădălina Hârbu (coregraf, Mihaela Lintzmaier), care au fost finaliste în mai multe secţiuni la junioare II, nivelul IV.
 
„Fetele pregătite de mine şi de Mădălina sunt de 12 ani şi au concurat la categoria 12 - 13 ani, iar cele de 13 ani deja sunt la lot. Astfel că a fost greu cu medaliile. Am avut totuşi şapte prezenţe în finale, fetele clasându-se între cele de la lot“, a spus Sorin Bechir. Finalistele pregătite de Sorin Bechir şi Mădălina Hârbu sunt Emilia Munteanu (locul 6 la sărituri, 7 la individual compus, paralele şi bârnă), Gabriela Toader (7 la sărituri, 8 la bârnă) şi Alexandra Patriche (8 la paralele). La individual compus, Amalia Petre a fost a şaptea.

Maria Ceplinschi, aproape de podium

În afara medaliatelor, CS Farul a avut şi alte sportive calificate în finală, Ariadna Stanciu, Silvia Sfiringu (componente ale lotului de junioare de la Deva) şi Maria Ceplinschi, care se pregăteşte la club, sub îndrumarea lui Carmen Traicu. Locurile ocupate au fost următoarele: Maria Ceplinschi - 4 la individual compus, 5 la sărituri şi bârnă, 8 la sol (la junioare II, nivelul 3), Ioana Stănciulescu - 5 la bârnă (la junioare II, nivelul 4), Ariadna Stanciu - 6 la paralele, 7 la bârnă şi sol, 8 la individual compus (la junioare I - născute 2002 şi 2001), Silvia Sfiringu - 5 la sărituri (la junioare II, nivelul 4), Luiza Popa - 5 la sol, 6 la paralele (la junioare II, nivelul 3).     

Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii