Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incredibila Cătălina Ponor Performera din Constanţa e din nou campioană europeană. Ce record a stabilit (galerie foto)

ro

24 Apr, 2017 00:00 10400 Marime text
Super-campioana constănţeană Cătălina Ponor continuă să încânte! La 29 de ani, vârstă la care alte gimnaste sunt retrase de mult timp din activitate, tripla campioană olimpică concurează încă şi o face cu mare succes, dovadă că, ieri, şi-a îmbogăţit impresionantu-i palmares cu încă o medalie de aur. Cătălina a urcat pe prima treaptă a podiumului la Campionatul European de la Cluj, la bârnă (proba ei favorită, alături de sol).
 
Gimnasta constănţeană s-a impus cu nota 14,566, iar România a mai avut o medaliată continentală la acest aparat, pe Larisa Iordache, care a obţinut bronzul, cu 13,966! „Mi-am dorit foarte mult să aud din nou imnul României. Am muncit foarte mult pentru această medalie, pe care le-o dedic tuturor românilor şi în mod special părinţilor mei, care mi-au acordat toată susţinerea! Încă nu mă retrag din activitatea competiţională, drumul meu în gimnastică nu s-a încheiat“, a declarat Cătălina Ponor.
 
Cu ocazia obţinerii acestei medalii, Cătălina Ponor a stabilit şi un record, câştigând de cinci ori titlul european la bârnă, performanţă pe care nu a mai realizat-o nicio altă gimnastă până acum. Precedentul record, de patru titluri europene, îi aparţinea tot constănţencei!
 
Recolta de medalii europene a Cătălinei Ponor e impresionantă: 13 distincţii, dintre care opt de aur, două de argint şi trei de bronz. La Campionatul European de la Cluj, Cătălina a concurat şi la sol şi, iniţial, prinsese finala şi la acest aparat, dar juriul de apel i-a revizuit apoi nota, scăzându-i jumătate de punct, situaţie care a scos-o pe constănţeancă dintre primele opt. Cu 13.066 notă finală, Cătălina Ponor a căzut astfel pe zece, fiind a doua dintre cele trei rezerve ale finalei de la sol.
 
Cătălina este medaliată de cinci ori (de trei ori cu aur - la echipe, la bârnă şi la sol, o dată cu argint - la sol şi o dată cu bronz - la echipe) la două ediţii ale Jocurilor Olimpice (2004 şi 2012). De asemenea, sportiva a urcat pe podium şi la Campionatele Mondiale: 2003 (Anaheim) - argint la echipe, bârnă şi sol; 2005 (Melbourne) - bronz la bârnă; 2007 (Stuttgart) - bronz la echipe.
 
Sursa foto: Facebook (Lotul Feminin de Gimnastică al României) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii