Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Încep adevăratele teste“ Baschetbaliştii de la Athletic debutează duminică în faza semifinală a Ligii 1. Meci la Constanţa

ro

19 Jan, 2018 00:00 1295 Marime text
Sala Sporturilor din Constanţa găzduieşte duminică, 21 ianuarie, primul meci oficial din 2018 al echipei masculine de baschet Athletic Constanţa, care întâlneşte, de la ora 15.00, la debutul în faza semifinală a Ligii 1, CSM Ploieşti.
 
Partida se anunţă una dificilă, formaţia prahoveană având în lot jucători care au fost scheletul Naţionalei de baschet a României ani la rând. Totuşi, cei de la BC Athletic spun că sunt pregătiţi şi se arată optimişti. „Greul a început în septembrie 2017, când ne-am înhămat cu toţii la muncă, doar că acum urmează adevăratele teste, atât pentru noi, cât şi pentru staff-ul tehnic. CSM Ploieşti are jucători experimentaţi, dar care nu cred că au aceeaşi pasiune şi aceeaşi dorinţă ca noi. E un meci ca oricare altul, pe care trebuie să-l câştigăm. E primul meci şi vrem să începem în forţă“, a declarat jucătorul Marius Deconescu.
 
„Din faza semifinală, vom da peste echipele care se vor bata la promovare. Va fi cea mai grea etapă de până acum. Va fi meci greu cu CSM Ploieşti, am crescut uitându-mă la jucătorii săi, dar putem face faţă“, a spus şi Sergiu Ursu.
 
„De acum, meciurile vor avea altă intensitate. Vor fi partide mult mai grele, cu oponenţi mult mai puternici. După pregătirea din această iarnă, cred că suntem gata pentru acest turneu semifinal“, a arătat Alexandru Unitu.
 
Antrenorul principal Alexandru Olteanu a arătat că BC Athletic nu are ca obiectiv promovarea, dar prezenţa între cele mai bune echipe ale Ligii 1 e un bun prilej de dezvoltare a clubului. „Prima parte a obiectivului, calificarea la turneul semifinal, a fost atinsă. Începem partea mai grea, dar ne dorim calificarea la turneul final. Aceasta înseamnă să ne clasăm în primele patru echipe şi să ne luptăm implicit pentru promovarea în primul eşalon. Nu avem ca obiectiv promovarea, dar ne dorim să fim acolo sus şi să ne batem cu cei puternici. Aceasta înseamnă dezvoltare atât pentru copiii noştri, cât şi pentru noi. E următorul pas în evoluţia BC Athletic“, a spus Alexanru Olteanu.
 
„Am avut un an 2017 foarte bun. Pe lângă partea sportivă, am avut diverse evenimente şi nenumărate acţiuni, care au dus la implicarea noastră în comunitate. Am crescut, ne-am dezvoltat şi vrem ca 2018 să fie şi mai bun“, a precizat managerul Andrei Talpeş.
 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii