Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două constănţence în preliminariile Campionatului European Care este arma secretă a lui Filimon pentru meciul cu Spania

ro

12 Mar, 2013 00:00 1404 Marime text
Echipa naţională feminină de tenis de masă a României susţine astăzi, în deplasare, meciul cu Spania, din ultima etapă a grupei B de calificare la Campionatul European. Selecţionerul României, Viorel Filimon, a convocat pentru această partidă două constănţence, Eliza Samara şi Iulia Necula, a treia jucătoare din formaţie fiind Bernadette Szocs.
Cu o etapă înaintea încheierii preliminariilor, România ocupă locul patru în grupă (din şase echipe), iar la Europene se califică primele cinci. Până acum, tricolorele au înregistrat două victorii (3-1 cu Rusia şi cu Anglia) şi două înfrângeri (2-3 cu Germania şi 0-3 cu Cehia). Clasamentul arată astfel: 1. Germania - 8p, 2. Rusia - 7p, 3. Cehia - 6p, 4. România - 6p, 5. Spania - 5p, 6. Anglia - 4p.
Partida cu Spania se joacă diseară, la Pontevedra. Cu această ocazie, Iulia Necula va reveni la echipa naţională, în rechemarea sa cântărind faptul că, în ultima perioadă, se află într-o formă deosebită, dar şi că le cunoaşte bine pe jucătoarele adverse, întrucât ea evoluează tocmai în Spania, la clubul UCAM Cartagena TM (liderul primei ligi), cu care a cucerit recent Cupa Spaniei. În campania de „Cupă”, Iulia a învins două dintre componentele Naţionalei Spaniei, Sara Ramirez şi Galia Dvorak, iar cu a treia, Yanfei Shen, este colegă la UCAM. Pe Ramirez, jucătoare la Fotoprix Vic, a bătut-o cu 3-2 în finala Cupei, iar de Dvorak (jucătoare la CN Mataro - Quadis) a dispus în semifinale. Iulia are o victorie chiar şi la Eliza Samara, în semifinalele Campionatului Naţional al României, proba de simplu.

Se întrevede finala ETTU Cup

Componentă a clubului turc Fenerbahce Sport Kulubu, Eliza Samara este ca şi calificată în finala competiţiei europene ETTU Cup, a doua ca importanţă de pe continent. În prima manşă din semifinale, disputată în Spania, cu Fotoprix Vic, Fenerbahce s-a impus cu 3-1. Eliza nu a fost însă folosită, antrenorul hotărând să o menajeze şi să o arunce în luptă doar dacă lucrurile ar fi evoluat nefavorabil pentru Fener (adică Fotoprix să preia conducerea cu 2-1, după ce egalase la unu). Cum meciul a curs în continuare în favoarea oaspetelor, Eliza a rămas pe margine, meciurile fiind: Zhipei Wang - Viktoria Pavlovich 0-3 (4-11, 9-11, 5-11), Matilda Ekholm - Fangfang Zhou 3-2 (11-9, 11-9, 4-11, 5-11, 11-8), Sara Ramirez - Melek Hu 1-3 (11-8, 5-11, 7-11, 2-11) şi Zhipei Wang - Fangfang Zhou 2-3 (4-11, 5-11, 11-7, 11-8, 5-11). Manşa secundă va avea loc pe 23 martie. În cealaltă semifinală, meciul tur i-a revenit, tot în deplasare, echipei poloneze KTS Zamek Tarnobrzeg, care a dispus în Franţa de TT Saint Quentin, cu 3-0.

Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii