Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce program au FCSB şi FC Viitorul în ultimele trei etape din play-off Gică Hagi - „E un final de campionat interesant“ (galerie foto)

ro

26 Apr, 2017 00:00 5103 Marime text
FC Viitorul a remizat, 1-1, pe terenul FCSB, iar echipa lui Gică Hagi a rămas în lupta pentru titlu, cu trei etape înaintea încheierii turneului play-off al Ligii 1. FCSB e prima în clasament, iar FC Viitorul a doua, între ele fiind o distanţă de trei puncte
  
„Regele“ spune că liderul ierarhiei are prima şansă la titlu, dar că bătălia e în continuare deschisă. În acest moment, după şapte runde scurse din play-off, clasamentul se prezintă astfel: 1. FCSB - 38p, 2. FC Viitorul - 35p, 3. Dinamo - 33p, 4. CFR Cluj - 33p, 5. CSU Craiova - 28p, 6. Astra Giurgiu - 26p. Primele două clasate mai au de jucat următoarele meciuri: FCSB - cu Dinamo în deplasare, cu Astra în deplasare şi cu CSU Craiova acasă; FC Viitorul - cu Astra acasă (sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 20.30), cu CSU Craiova în deplasare şi cu CFR Cluj acasă.
 
„Steaua are avantaj mare, trei puncte. Depinde numai de ea. Noi, ceilalţi, urmăritorii, trebuie să jucăm extraordinar, iar ei să nu joace bine, dar în această seară (n.r. luni) au arătat că joacă. Ca să putem aspira la ceva, nouă ne trebuie cel puţin două victorii în cele trei meciuri rămase. Însă totul e posibil, se joacă. E un final de campionat interesant. CFR e şi ea acolo, vom vedea. Nu avem presiune şi vom încerca să facem imposibilul“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

Au avut multă şansă 

„Regele“ a recunoscut că echipa de pe litoral a obţinut cu şansă un punct cu FCSB. „Am avut noroc, multă şansă. FCSB a făcut un meci foarte bun şi merita să câştige. S-a adeverit ce le-am zis jucătorilor, că sunt meciuri din care noi învăţăm multe şi trebuie să ajungem să ne sacrificăm, să avem determinare şi să dăm totul pe teren. Am suferit enorm, în condiţiile în care am jucat şi în zece, după accidentarea lui Hodorogea. Ne-am luptat însă şi am obţinut un punct norocos. Am avut un portar mare, care ne-a salvat. Trebuie să fim realişti. În alte dueluri cu FCSB, am avut ocazii şi am jucat bine, dar am pierdut. Acum s-a întors roata. Nu cred că meritam să luăm acest punct, dar e bine. Am văzut că anumiţi jucători nu sunt proaspeţi, dar nici echipa. Vom analiza de ce. Am fost înceţi, previzibili, iar atacanţii noştri au pierdut multe dueluri. Probabil unii au obosit, au jucat şi pe la loturi. E încărcătură mare, dar încercăm să gestionăm situaţia. Am vrut şi câştigăm, dar a fost extrem de greu. Steaua e foarte valoroasă“, a mai spus Hagi.

Absenţa lui Nedelcu atârnă greu

Alte explicaţii oferite de tehnicianul constănţean pentru evoluţia FC Viitorul din meciul cu FCSB au fost lipsa mijlocaşului Dragoş Nedelcu, dar şi tinereţea jucătorilor. „Nu l-am avut pe Nedelcu, poate cel mai important jucător din echipă, ca rol tactic. Nu mai avem acele pase ale lui şi nici siguranţa pe care ne-o dădea el. A trebuit să schimbăm şi am avut o aşezare în teren mai mult poziţională decât dinamică. Până am început să simţim jocul, am avut probleme mari. Aceasta şi pe fondul lipsei de prospeţime a mai multor jucători. În plus, tinereţea ne face să nu gestionăm aşa cum trebuie anumite momente. Am încercat să fim agresivi la mijlocul terenului, dar băieţii s-au retras, erau cinci în apărare, în loc de trei, maximum patru. N-am putut să facem atacul rapid şi poziţionalul. Nu mai trebuie să demonstrăm nimic, ci, în meciurile care au mai rămas, doar să confirmăm anul fantastic pe care l-am avut. Bugetul nostru e de locul 10 - 12 şi ne batem cu toate echipele mari. Cea mai mare greşeală pe care o putem face e să credem că suntem mai buni ca ceilalţi. Niciodată!“, a punctat Gică Hagi.

Ce, sunt Konta, să plâng şi să ies afară din teren?“

La conferinţa de presă de după meciul cu Steaua, chestionându-l pe Hagi cu privire la arbitrajul de care a beneficiat FC Viitorul în acest campionat, un gazetar a folosit formularea „v-aţi plâns de arbitraj“, iar managerul tehnic al FC Viitorul a răspuns: „Eu mă plâng? Păi vezi ce cuvinte foloseşti cu mine. Eu sunt un luptător, cum să mă plâng? Ce, sunt Konta, să plâng şi să ies afară din teren? Nu v-aţi învăţat cu mine? Cred că până în această seară suntem cea mai dezavantajată echipă. O arată statistica. La meciul de acum cu FCSB, am primit în jumătatea adversă vreo lovitură liberă, în afară de cea a lui Casap? Trebuia prelungit meciul cu cinci minute? Dacă da, OK. La derby-ul Real Madrid - Barcelona au fost două minute de prelungire. Eu nu am vorbit niciodată înainte de meci despre arbitraj, aşa cum se face în România. Eu trebuie să-mi pregătesc partida. După meci, am mai zis câteodată câte ceva, dar înainte niciodată“, a arătat Hagi.

Naţionala României, echipa lui de suflet

După partidă, „Regele“ a confirmat că, în timpul meciului, a fost lovit de o monedă. „Nu am văzut cine a dat. Asta e, din păcate. Nu mai contează însă. La ce se întâmplă în străinătate, ăsta e un lucru minor. E rivalitate, sunt momente, trebuie să accepţi. Mâine se poate întâmpla să mergi pe stradă şi cade o bombă. Lumea a luat-o… Ne-a trebuit globalizare. O să suferim cu toţii“, a punctat Hagi. Întrebat dacă, în disputa următoare, va fi suporterul lui Dinamo în meciul cu FCSB, cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc a spus: „Fiecare e liber să ţină cu cine doreşte. Echipa mea de suflet a fost Naţionala României, unde am jucat 18 ani, plus junioratul, vreo patru ani. Nevastă-mea, socru-meu sunt dinamovişti. Asta e, ei dinamovişti, eu stelist, trăim împreună, în pace. Dar i-am făcut să ţină cu Viitorul“, a dezvăluit Hagi.

Şi PAOK Salonic pe urmele lui Florinel Coman?

La meciul FCSB - FC Viitorul, a fost prezent şi fostul arbitru internaţional Lubos Michel, care acum e director sportiv la echipa greacă PAOK Salonic. Se spune că printre cei urmăriţi în vederea unui transfer a fost şi atacantul Viitorului Florinel Coman. „An de an, noi producem jucători. Suntem deschişi la negocieri cu oricine. Toţi jucătorii sunt de vânzare. Nu pot să-i ţin, ei trebuie să meargă la mai bine, eu am posibilităţile mele. Suntem mândri că, după numai şapte - opt ani de viaţă, am ajuns să ne batem cu cele mai bune echipe din România. Vom vedea ce vom putea realiza. Încercăm să facem faţă acestor meciuri importante, de mare presiune. Pentru noi, sunt meciuri europene“, a precizat Gică Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii