Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Căşaru a cucerit centura RXF Luptătorul Alex Filip, din Constanţa, pe locul doi la „KO-ul anului” în Superkombat (galerie foto)

ro

22 Dec, 2014 00:00 7989 Marime text
Doi luptători constănţeni au făcut senzaţie în acest final de an. KO-ul prin care s-a impus Alex Filip în vară, în gala Superkombat, a fost desemnat al doilea ca spectaculozitate din 2014, în ancheta promoţiei, în vreme ce Cătălin Căşaru a cucerit centura RXF (categoria 70 kg) la MMA   

Alex Filip (foto stânga), de la clubul Oyama Karate Constanţa, a avut un an deosebit. Practicant, cu rezultate importante, de Karate Kyokushin, luptătorul de 29 de ani a debutat şi la Superkombat, cu o victorie obţinută printr-un KO năucitor, care a făcut înconjurul lumii. În ancheta de final de an a promoţiei, lovitura de picior a lui Alex a fost plasată pe locul doi din zece KO-uri, la mică distanţă de prima poziţie! Un alt luptător constănţean, Cătălin Căşaru (24 de ani, CS Pontica, foto dreapta), s-a bucurat şi el de succes în 2014, dar la MMA (arte marţiale mixte), anul încheindu-se apoteotic pentru el, prin cucerirea centurii RXF.


Gala Superkombat de la Constanţa, de pe 2 august, „World Grand Prix IV”, l-a ridicat la rangul de erou pe Alex Filip, care, aflat la primul său meci în cadrul promoţiei conduse de Eduard Irimia, l-a făcut KO cu o spectaculoasă lovitură de picior, în repriza întâi, pe ucraineano-germanul Roman Palamar. Cum a fost transmis în direct de sport.ro şi Eurosport, fiind urmărit în peste 90 de ţări, meciul şi KO-ul lui Filip au făcut rapid înconjurul lumii, bucurându-se de un succes nebun pe Internet, dar şi la televiziunile străine. În doar patru zile, pe YouTube, filmuleţul a fost accesat de aproape 200.000 de ori. Iar o televiziune din SUA, AXS TV, a cerut permisiunea „Superkombat” de a difuza imaginile.

Alex Filip i-a dat gata pe fani


La ancheta de final de an a promoţiei, prin care a fost desemnat cel mai bun KO din 2014, cel al lui Filip din disputa cu Palamar a ocupat locul doi, din zece lovituri propuse la vot! KO-ul constănţeanului a adunat 516 voturi din numărul total de 1.616, ceea ce reprezintă 32% dintre aprecierile votanţilor. Pe locul întâi s-a clasat, cu 45% (731 de voturi), partida în care Andrei Stoica l-a învins pe Moises Baute. Au urmat în top cinci lovituri-spectacol din confruntările Amansio Paraschiv - Riccardo Lecca (13% - 209 voturi), Cristian Ristea - Romano Romasco (7% - 112 voturi) şi Redouan Cairo - Ali Cenik (3% - 48 de voturi).

Posibile partide la Torino, în Tenerife sau la Constanţa


„Diferenţa de 215 voturi în favoarea lui Andrei Stoica a fost dată de notorietatea acestuia. Andrei are mii de fani pe Facebook. Însă şi locul doi este extraordinar pentru mine, extrem de onorant, în condiţiile în care, dintre cele zece KO-uri, au rămas, după o primă selecţie, cinci. Am mai câştigat partide cu această lovitură, însă cea de la Superkombat a avut impact mai mare, graţie expunerii mediatice. Eu îmi voi face treaba în continuare, iar în 2015, voi susţine mult mai multe meciuri, atât la Superkombat, cât şi la alte promoţii, cam la interval de o lună, o lună şi jumătate. Se discută despre partide la Torino, la Tenerife (în Spania), poate şi la Constanţa”, a declarat Alex Filip, poliţist de profesie.

Mulţumirile lui Alex Filip


Luptătorul se bucură în mod deosebit pentru reuşitele sale sportive din 2014: „Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat în acest an în pregătirea pentru competiţiile la care am participat. A fost un an foarte bun şi sper ca şi 2015 să fie la fel de fructuos. Le mulţumesc antrenorului meu, Marius Burlacu, şi colegilor mei Daniel Asaftei, Cătălin Căşaru, Robert Orbocea şi tuturor celor care mi-au fost alături la şedinţele de pregătire. De asemenea, îi sunt recunoscător lui Claudiu Moraru, fără a cărui implicare multe dintre evenimentele din a doua jumătate a anului nu aveau loc. Îi mulţumesc şi familiei mele, care mă susţine necondiţionat”.

A obţinut centura neagră în Kyokushin Karate


După evoluţia de la Superkombat, Alex s-a remarcat, ulterior, pe parcursul lui 2014, şi prin alte realizări în lupte. A promovat cu brio examenul de centură neagră în Kyokushin Karate, desfăşurat la Mamaia. Testarea a avut loc în finalul ediţiei a 31-a a taberei internaţionale de Kyokushin Karate, invitat de onoare fiind shihan Francisco Filho (6 Dan), fost campion K-1 şi fost campion mondial Kyokushin Karate. Totodată, Alex Filip a mers în Olanda, la Amsterdam, pentru pregătire la celebra sală Vos Gym. Aici l-a cunoscut pe spaniolul Javier Loren, care a devenit unul dintre cei mai buni prieteni ai săi şi partenerul său principal de antrenament de la Vos Gym. Ulterior, la marea finală Superkombat de la Monza (Italia), unde a ieşit campion Superkombat pe 2014 la categoria semigrea (-86 kg), Loren i-a avut la colţ pe antrenorul său şi pe Filip, care a fost inclus în echipa sportivului iberic. La competiţie, constănţeanul a fluturat şi a purtat pe umeri steagul României.     

Decizie unanimă a arbitrilor în meciul lui Cătălin Căşaru


Campion la lupte greco-romane, Cătălin Căşaru s-a remarcat în ultimii ani şi la alte sporturi bărbăteşti, gen Kempo şi MMA. La arte marţiale mixte, a avut o mare realizare pe acest final de an, cucerind, la Bucureşti, centura RXF la categoria 70 kg, cu ocazia ediţiei a 15-a a galei Romanian Xtreme Fighting, unde a reprezentat clubul Pontica din Constanţa (antrenor, Daniel Asaftei). Zis „Puştiul Dinamită", Cătălin l-a învins în meciul pentru centură pe Adrian Grec, la capătul a trei reprize a câte cinci minute, decizia arbitrilor fiind unanimă. „A fost un meci bun. Partida a decurs cum mă aşteptam. Adrian Grec a fost primul meu adversar la lupte în cuşcă, acum doi ani, la Piteşti, când l-am învins prin KO. Eram conştient că acum nu aveam cum să mă mai impun la fel, pentru că Adrian Grec mă cunoştea deja, se pregătise bine şi nu mai putea să repete aceleaşi greşeli. Totuşi, am reuşit să câştig şi acum. La anul, mă aşteaptă multe competiţii, atât la lupte greco-romane (în februarie sunt Naţionalele), cât şi la Kempo şi MMA. Voi avea mult de muncă, dar aştept toate aceste competiţii cu încredere şi optimism”, a declarat Cătălin Căşaru, la capătul unei partide frumoase, pe care adversarul său a încheiat-o cu faţa plină de sânge. Pregătit la Pontica de Daniel Asaftei, luptătorul a remarcat şi colaborarea clubului său cu Oyama Karate Constanţa (antrenor, Marius Burlacu), antrenamentele în comun şi sprijinul pe care şi-l oferă la competiţii fiind reciproc avantajoase.

KO rapid al lui Robert Orbocea


La Gala RXF din capitală, pentru CS Pontica au mai evoluat doi luptători, Robert Orbocea şi Ovidiu Buzulică, ambii susţinând super-fight-uri la categoria +95 kg. Primul s-a impus printr-un KO rapid în repriza întâi a partidei cu Raul Sabou, în vreme ce Buzulică, debutant, a pierdut în confruntarea cu Mihai Joltea, arbitrul oprind partida în prima rundă. „În cazul lui Cătălin, lucrurile au evoluat aşa cum mă aşteptam. Şi la Robert aşteptările vizau o victorie, care, lucru îmbucurător, a venit şi foarte repede, după doar cinci secunde! În ce-l priveşte pe Ovidiu, acesta s-a aflat la primul meci. Oricum, per total, evoluţia CS Pontica a fost foarte OK, lucru semnalat şi de organizatorul galei, care ne-a felicitat”, a declarat antrenorul Daniel Asaftei.   


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii