Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au venit şi fotbalişti de la FC Viitorul. Mai sosesc şi trei străini SSC Farul îşi definitivează lotul de jucători

ro

22 Aug, 2017 00:00 8161 Marime text
​Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, nou-promovată în Liga a 3-a, îşi definitivează în această perioadă lotul de jucători
 
Printre fotbaliştii pe care îi are la dispoziţie antrenorul principal Petre Grigoraş se numără şi patru juniori împrumutaţi de la FC Viitorul, care s-au integrat deja programului de pregătire al SSC Farul. În lot sunt şi alte nume noi, iar azi sosesc încă trei străini. Echipa constănţeană are liber în acest weekend (în prima etapă a Ligii a 3-a), urmând a debuta în campionat în runda secundă, în deplasare cu CSM Olteniţa.
 
Cei patru fotbalişti sosiţi de la FC Viitorul (împrumut pe un an) sunt Ionuţ Gurău (portar, născut în anul 1999), Mădălin Androne (fundaş dreapta, 1999), Andrei Rusu (fundaş stânga, 1998) şi Ionuţ Crânganu (mijlocaş ofensiv, 1999). „Dorim să mulţumim FC Viitorul, lui Gică Hagi, lui Zoltan Iaşko, lui Paul Peniu şi tuturor celor care au colaborat la realizarea acestor transferuri. Sperăm ca prin prezenţa la noi a celor patru tineri să aibă de câştigat toată părţile“, a declarat Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul.

„Noi în niciun caz nu suntem duşmanii Farului“ 

Paul Peniu, preşedintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“, a subliniat importanţa deschiderii unei căi de colaborare între Farul şi FC Viitorul. „Cei patru sunt copii de perspectivă. Au oportunitatea de a juca la o echipă care îşi doreşte promovarea. Totul depinde de ei. Au fost de acord să se înhame la această muncă. Nu va fi uşor, dar am speranţa că, sub bagheta antrenorului Petre Grigoraş, vor reuşi să facă performanţă. E prima dată când Farul apelează la nişte copii care au fost instruiţi de noi. Este un început bun. E foarte important că s-a deschis acest drum. Noi în niciun caz nu suntem duşmanii Farului. Eu îmi doresc la fel de mult ca cei mai înfocaţi suporteri ca, încet-încet, Farul să redevină ce a fost. Fanii au făcut eforturi considerabile ca spiritul farist să nu se piardă. Celor de la Farul le trebuie multă răbdare şi perseverenţă ca să înceapă o construcţie adevărată. Dacă n-ai baze solide, nu poţi reuşi nimic. În discuţiile pe care le-am avut cu Marcel Lică şi cu Petre Grigoraş, am aflat că oamenii sunt dispuşi să înceapă această muncă, ceea ce e cel mai important“, a precizat Paul Peniu, fost căpitan, antrenor şi preşedinte al FC Farul.

Încep formalităţile de legitimare

La SSC Farul au mai venit un jucător de culoare şi un fundaş (central sau stânga), Agache, care a jucat şi la Oţelul Galaţi, iar astăzi sunt aşteptaţi alţi trei străini. „Cu asta terminăm sezonul de achiziţii. Cu Mohamed Lamine începem formalităţile de legitimare. Contractul e semnat, dar jucătorul nu e comunitar şi îi va trebui permis de muncă, Va dura puţin. În rest, a semnat toată lumea“, a mai spus Marcel Lică. Lotul ar putea fi părăsit însă de fundaşul dreapta Claudiu Juncănaru, sosit de la echipa de Liga 1 FC Botoşani. „S-a accidentat Fulop, iar FC Botoşani avea o variantă de a-l chema înapoi pe Juncănaru. După meciul de astăzi (n.r. contra Concordiei Chiajna) se decid“, a precizat, ieri la prânz, preşedintele executiv al SSC Farul.

„Ne aşteaptă un sezon greu“

În sala de conferinţe de la FC Farul a avut loc Adunarea Generală a Membrilor Cotizanţi. Pe ordinea de zi au fost trei puncte: 1. Prezentarea raportului de activitate pentru campionatul 2016-2017; 2. aprobarea bugetului pentru sezonul competiţional 2017-2018; 3. Diverse. „Şedinţa a fost una de bun augur pentru echipa suporterilor farişti. Bugetul a fost aprobat, sarcinile au fost trasate şi toţi cei din conducere sunt gata să-şi desfăşoare activitatea cu profesionalism şi seriozitate, la fel ca şi până acum. Avem încredere că noua formulă a conducerii executive va contribui din plin la realizarea obiectivului stabilit: promovarea în Liga a II-a. Ne aşteaptă un sezon greu, dar cu multă muncă, seriozitate şi dăruire, dar şi cu sprijinul suporterilor şi al sponsorilor, suntem sigur că-l vom duce cu bine la capăt!“, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a SSC Farul.

Meciul cu CSM Olteniţa, pe 2 septembrie

„Le suntem recunoscători tuturor suporterilor care au participat la aceste şedinţe (n.r. cele două Adunări Generale), care au achitat cotizaţiile pentru următorul sezon sau restanţele din sezonul trecut. Chiar şi la antrenamentul desfăşurat la stadionul «Farul», pe terenul principal, au asistat mai mulţi suporteri. Asta înseamnă implicare! Asta înseamnă să iubeşti un club de fotbal! După cum am mai afirmat şi cu alte ocazii, am trecut de mult peste statutul de simpli suporteri. Suntem «patroni», iar bunul mers al echipei depinde şi de noi! Este momentul ca întreaga suflare faristă să demonstreze că această echipă aparţine cu adevărat colectivităţii pe care o reprezintă! Că este a suporterilor săi din toate punctele de vedere!
 
Vă reamintim că primul meci oficial al SSC Farul din Liga a III-a se va juca în deplasare, în compania echipei CSM Olteniţa, sâmbătă, 2 septembrie. Toate detaliile privind deplasarea vor fi comunicate în timp util, astfel încât toţi suporterii care doresc să ia parte la debutul echipei să poată fi prezenţi la meci. Aşteptăm toţi suporterii farişti alături de echipă şi ne dorim să facă spectacol în tribune, la fel ca şi până acum! Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, s-a mai postat pe pagina de Facebook.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii