Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au jucat şase fotbalişti de la Academia Hagi Franţa a trecut cu tăvălugul peste tricolori

ro

27 Mar, 2013 00:00 2859 Marime text
Echipa naţională de tineret a României a pierdut cu 0-3 meciul amical cu selecţionata similară a Franţei, disputat în deplasare, la Blois. Selecţionerul României, Emil Săndoi, a folosit şase jucători de la Viitorul Constanţa: Buzbuchi, Toşca, Benzar, Cârstocea, Vaştag şi Gavra, echipa fiind: Buzbuchi - Nica (min. 72, Peteleu), Creţu, Marc (min. 90, Avramia), Toşca - Benzar (min. 72, Cârstocea), Vaştag (min. 72, Leca) - Iancu (min. 80, Herghelegiu), Stanciu (min. 80, Serediuc), Morar (min. 90, Iordache) - Gavra (min. 81, Manole). România a pierdut cu acelaşi scor şi amicalul cu Anglia.
Evoluţia românilor din meciul cu Franţa a fost criticată dur de antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf. „Mi se pare ceva incredibil să nu poţi să faci faţă. OK, Franţa este o echipă foarte bună, dar să nu ai mentalitatea de a intra pe teren să faci ceva... Toţi fotbaliştii care au evoluat în Franţa joacă meci de meci în Liga 1. Ce să le faci mai mult? Să-i bagi în Champions League? Ceea ce au jucat ei mi se pare penibil. Degeaba îţi faci meciuri amicale cu Anglia şi cu Franţa, dacă faci act de prezenţă, dacă intri să te plimbi pe teren. Nu pot să cred că nu ai ambiţie să joci cu un astfel de adversar! Nu ştiu ce se întâmplă, probabil că ar trebui date nişte amenzi, să nu le mai dea diurnă. Trimiţi jucători care să stea prin Anglia şi prin Franţa?”, a spus Reghe.  
În România, cea mai mică echipă din cadrul Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, cea a copiilor născuţi în anii 2005 şi 2006 (antrenor - Florin Burcea; director coordonator - Constantin Mareş), a participat, la Focşani, la „Cupa Primăverii”, unde a ocupat locul doi, pierzând finala, scor 0-4, în faţa echipei Prosport Focşani. Academia a primit şi un premiu individual, Adrian Mazilu fiind desemnat cel mai tehnic jucător al turneului.

Sursa foto: Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marian.s 28 Mar, 2013 14:09 tot interesul in federatie sa fie promovati jucatorii lui hagi. de fapt asa au si promovat....pile relatii
  • radu 27 Mar, 2013 08:27 Daca te uiti in spatele fiecarui jucator de la lotul national vezi ca toti au fost promovati numai pe pile si cei care sunt buni si lupta daca nu au pile stau acasa,Asa este in Romania.