Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi, meci la Constanţa în Cupa României A cincea victorie la rând! Apărarea HC Dobrogea Sud, redutabilă şi în faţa Stelei (galerie foto)

ro

06 Dec, 2017 00:00 1932 Marime text

Victoria cu CSA Steaua, de la Constanţa, a ridicat la cinci numărul victoriilor consecutive ale HC Dobrogea Sud în Liga Naţională, antrenorul Sandu Iacob având astfel procentaj maxim pe banca echipei de pe litoral
 
HC Dobrogea Sud s-a impus concludent, cu 24-19 (15-9), în faţa Stelei, care a fost lider o perioadă în campionat, iar acum, în urma înfrângerii sale de la Constanţa şi a succesului în deplasare (36-28) al echipei Potaissa Turda cu CSM Focşani 2007, a pierdut postura de lider în favoarea Potaissei.
 
Echipa constănţeană a urcat pe poziţia a cincea în ierarhie, cu 26 de puncte, având opt victorii, două egaluri şi trei înfrângeri în 13 partide, meciul cu CSA Steaua contând pentru ultima etapă din sezonul regulat. Clasamentul primelor şase locuri arată astfel: 1. Potaissa Turda - 30p, 2. CSA Steaua - 28p, 3. HC Odorhei - 26p, 4. Poli Timişoara - 26p, 5. HC Dobrogea Sud - 26p, 6. Dinamo Bucureşti - 24p. HC Dobrogea Sud n-a mai pierdut în campionat de şapte etape, ultimul eşec înregistrându-se pe 5 octombrie, în deplasare cu CSM Focşani 2007, înfrângere care a dus la despărţirea dintre club şi antrenorul francez Christian Gaudin.

„Mai e mult până pe locul întâi“ 

În cele şapte runde în care nu a cedat, HC Dobrogea Sud a înregistrat şase victorii (cinci consecutive) şi un egal, cele cinci succese la rând fiind obţinute cu Sandu Iacob antrenor principal, care a condus echipa în Liga 1 fără greşeală.
 
„Mai e mult până pe locul întâi. Am parcurs doar o bucată din lungul drum pe care-l avem. Meciurile cu adevărat decisive vor fi în luna mai şi mai încolo. Ne aşteptam să avem un meci greu cu Steaua, echipă care nu degeaba a fost pe primul loc. Are o linie de nouă metri foarte bună, un joc colectiv destul de bun, dar apărarea noastră a fost din nou foarte bună. Am reuşit să primim doar 19 goluri, ceea ce arată că atât portarii, cât şi ceilalţi jucători şi-au făcut treaba la nivel maxim. Suntem mulţumiţi“, a declarat Sandu Iacob.

Publicul, extraordinar 

Antrenorul principal al HC Dobrogea Sud a apelat contra Stelei şi la tânăra extremă stânga Alexandru Andrei, care a marcat un gol într-un moment important al partidei. „N-am riscat deloc cu folosirea lui Alexandru, întrucât fiecare component al echipei e pregătit să intre în orice moment. Toţi au jucat foarte bine“, a precizat Sandu Iacob. „Am obţinut o victorie muncită, împotriva unei echipe puternice. Vrem să ne clasăm cât mai sus. Şi de data aceasta, publicul a fost extraordinar. Ne-a fost alături şi la bine, şi la greu“, a arătat centrul Dalibor Cutura.

Au comis mai puţine greşeli 

„Ne bucurăm că am câştigat. Înaintea partidei, ne uitam pe clasament şi ne doream foarte mult să trecem cu bine şi de această partidă şi să urcăm. Toţi ne dorim să ajungem pe primul loc, dar mai e mult de muncă. Campionatul e lung“, a spus şi pivotul echipei de pe litoral, Dragoş Soare. „HC Dobrogea Sud a comis mai puţine greşeli şi s-a impus. Constanţa are potenţial pentru a disputa finala campionatului. Noi mai avem mult de lucrat“, este de părere antrenorul Stelei, Ovidiu Mihăilă. „Ne-am atins obiectivul, victorie cu Steaua. Vă mulţumim tuturor pentru prezenţă şi încurajări!“, se arată pe pagina de Facebook a HC Dobrogea Sud.

Şi Cupa României e importantă 

Echipa constănţeană va disputa următorul meci oficial tot la Constanţa, astăzi, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor, cu Politehnica Iaşi, în optimile Cupei României. Formaţia ieşeană este ultima clasată în Liga 1, având doar un punct în 13 meciuri, după un egal şi 12 eşecuri. „În această partidă, diferenţa va fi făcută de valoarea noastră superioară“, a spus Sandu Iacob. „Iaşi este echipă de primă divizie, dar nu va fi uşor, chiar dacă suntem favoriţi. Trebuie să jucăm foarte serios, astfel încât să mergem mai departe în competiţie“, a arătat Dalibor Cutura. „Pentru noi, şi Cupa României e foarte importantă. Sperăm să nu avem o misiune dificilă şi să avansăm în sferturi fără probleme. Ţine numai de noi să ne facem meciul uşor“, a punctat Dragoş Soare.
 
Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii