Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alin Artimon, antrenorul Farului „Nu e momentul unei analize dacă jucătorii îşi merită sau nu banii”

ro

03 Apr, 2013 00:00 1128 Marime text
Alin Artimon, antrenorul principal al Farului, este de părere că echipa constănţeană a ieşit cu tolba de puncte cam goală după primele patru partide din returul Ligii a 2-a. „Marinarii” au susţinut trei partide pe teren (cu CS Otopeni, Delta Tulcea şi FC Botoşani), din care au scos doar un punct, iar meciul de debut, cu Sportul Studenţesc, nu s-a jucat, dar Farul aşteaptă să câştige cu 3-0. „Am ieşit cu patru puncte din patru jocuri, destul de puţin faţă de ce ne aşteptam. Poate atât am meritat, poate trebuia mai mult. E important acum să gestionăm bine perioada de pauză, să revenim la nişte parametri normali, ca să putem pregăti jocul cu Suceava. Sper să nu ne afecteze înfrângerea cu FC Botoşani. Trebuie să o luăm ca atare şi să ne concentrăm pentru jocurile foarte importante care vin. Jucăm cu echipe care sunt prin preajma noastră în clasament şi nu mai avem voie să greşim”, a spus Artimon. În acest week-end, „marinarii”, aflaţi pe ultimul loc în clasament (13), cu zece puncte, au rundă liberă, urmând a susţine următorul meci de campionat pe 13 aprilie, la Constanţa, cu Rapid CFR Suceava, ocupanta poziţiei a 12-a în ierarhie, cu 13 puncte. Un adevărat derby al retrogradării, aşadar. Iniţial, antrenorul Farului nu era de acord cu un amical în locul partidei de sâmbătă, însă, până la urmă, s-a aranjat o dispută de verificare, vineri, 5 aprilie, de la ora 18.00, cu echipa de Liga a III-a Juventus Bucureşti (locul nouă în seria secundă a competiţiei). Confruntarea este găzduită de arena principală a Farului.

„Li se pot reproşa multe, nu şi că nu au vrut”

Întrebat dacă nu consideră că în lotul Farului sunt fotbalişti care nu se ridică la pretenţiile echipei şi dacă unii dintre ei nu primesc prea mulţi bani faţă de cât oferă (fotbalistic), Artimon a răspuns: „Nu cred că e momentul unei analize vizavi de cât câştigă jucătorii şi cât merită din acei bani. Eu le-am cerut mereu să dea cât pot, iar ei au încercat asta, s-au străduit. Că o dată poţi mai mult, altă dată mai puţin, asta e altă discuţie, problema e să nu poţi puţin mereu. Sunt jucători care au momente mai bune şi mai puţin bune. La fiecare meci, am încercat să folosesc cei mai în formă componenţi ai lotului. Cu cât prinzi mai mulţi dintre ei în formă sportivă, cu atât e mai bine. Iar în celelalte două jocuri li se pot reproşa multe, dar nu şi faptul că nu au vrut sau nu au încercat. Contra lui FC Botoşani, cu un om în minus, au dat şi au făcut fiecare ce a putut. Am reuşit să ţinem jocul strâns până la final, când am riscat: ori - ori. L-am mutat pe Ivanovici sus şi am ieşit din 4-4-1, dar jocul s-a încheiat. S-a făcut 2-0. Nu mai avea rost să ţinem de 1-0. Aceasta a fost strategia: să ne apărăm, să nu luăm gol, să jucăm pe contraatac şi să scoatem multe lovituri în preajma careului oaspeţilor, ceea ce am şi reuşit, doar că nu le-am putut şi fructifica. La final, am riscat şi am pierdut. Practic, am revăzut meciul de la Botoşani, din tur”.

Războiul cu fanii, pe cârca antrenorului

Alin Artimon se războieşte cu fanii Farului, dar consideră că relaţia sa şubredă cu tribuna nu influenţează negativ echipa. „Se poate munci, nu are nicio legătură una cu alta. Eu am încercat să-i ţin departe pe jucători de acest duel prost-ales. Băieţii nu au nicio treabă, se antrenează. Restul, pe cârca mea”, a arătat Artimon.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii