Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A doua medalie națională a anului Rugbyștii de la Tomitanii au adus aurul la Constanța (galerie foto)

ro

01 May, 2017 00:00 5545 Marime text
Rugbyștii de la Tomitanii Constanța continuă șirul performanțelor naționale din acest an, ieri cucerind  titlul de campioni ai României în întrecerea de rugby în zece rezervată categoriei de vârstă de până în 17 ani. Aceasta după ce, la începutul lunii trecute, pe 9 aprilie, obținuseră medalia națională de bronz în campionatul de rugby în zece Under-19. 

Pregătiți de Cristian Cojocaru, Tomitanii au cucerit medalia de aur la finele turneului naţional 2, organizat ieri de CS Aurora Băicoi. Au fost două turnee finale, iar  punctajele s-au cumulat şi, pe baza lor, s-au vor acorda titlul de campioană şi celelalte medalii. Tomitanii au început turneul de la Băicoi din postura de lideri în clasament, ierarhia aratând astfel: 1. Tomitanii - 15p, 2. CSS2 Baia Mare - 11p, 3. CT Dinicu Golescu - 10p, 4. Aurora Băicoi - 7p, 5. CSO Pantelimon - 6p, 6. Cleopatra Mamaia - 3p. Rezultele înregistrate la acest al doilea turneu au fost: 14-5 cu Dinicu Golescu, 19-0 cu Pantelimon și 20-28 în finală cu Baia Mare.

Lotul Tomitanilor a fost format din Antonio Ruce, Cosmin Colipcă, Ionuț Ginpirea, Răzvan Duțu, Andrei Batcu, Andrei Cabason, Alin Zibileanu, Bogdan Frigioiu, Sebastian Veru, Robert Plavă, Cosmin Bălan, Ștefan Popa, Florian Ciocoiu, Mihai Pocovnicu și Luca Simionescu. Un alt rugbyst, Ștefan Chiparcă, nu a putut participa la turneul final 2.

„Rugbyștii de la Tomitanii aduc medalii de aur la nivel național de mici. Le mulțumim tuturor celor care au fost și sunt alături de noi și ne ajută. Am obținut două medalii până acum și mai suntem în competiție la Under-20 și în Divizia A. Suntem obligați să muncim în continuare pentru sezonul 2017/2018, când, cu sprijinul autorităților locale, ne vom înscrie în Campionatul Național Under-18“, a declarat Cristian Cojocaru.

Cleopatra Mamaia (antrenori, Victor Bezușcu și Onal Agiacai) s-a clasat pe locul șase pe țară. În grupa de la Băicoi, formația de pe litoral a cedat în ambele partide, 5-24 cu Băicoi și 7-27 cu Baia Mare, iar apoi a pierdut și meciul pentru locurile 5-6, cu CT Dinicu Golescu.

Sâmbătă, în etapa a opta a Diviziei A (întrecere de seniori), tinerii jucători de la Tomitanii Constanța au întâlnit pe teren propriu ultima clasată, CSM Sibiu, de care au dispus la scor, cu 75-13. Stadionul „Mihai Naca“ din Constanța  va găzdui vineri, 5 mai, de la ora 11.00, un nou meci al Tomitanilor, cel cu echipa din Timișoara, la campionatul U-20. „E cea mai importantă partidă a noastră. Fac un apel către iubitorii de sport din Constanța să vină la stadion și să ne susțină“, a mai spus Cristian Cojocaru. 

Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii