Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Roşiei Montane, sărbătorită la Constanţa

ro

05 Feb, 2013 22:59 1762 Marime text
Rosia-Montana.jpgMilitanţii pentru salvarea exploatării miniere cheamă susţinătorii constănţeni ai cauzei la marcarea Zilei Roşia Montana.

Evenimentul va avea astăzi, începând cu ora 18.00. În această zi, când Roşia Montană împlineşte 1.882 de ani de la prima atestare documentară, vor fi organizate simultan în numeroase oraşe din ţară, dar şi în străinătate diferite evenimente. În Constanţa, evenimentul va avea loc la Club Doors şi va cuprinde proiecţia filmului documentar „Roşia Montană, un loc la margine prăpastiei" realizat în 2012 de Fabian Daub din Germania. Manifestarea va continua cu o sesiune de discuţii din diverse abordări iniţiată de specialişti în istorie, cultură şi patrimoniu, mediu şi turism. Seara se va încheia cu un recital de folk protestatar susţinut de Cezar Petrovici şi Walter Ghicolescu. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Mişcarea Culturală Constanţa, iar intrarea este liberă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Calin 06 Feb, 2013 08:08 oamenii din Rosia Montana vor sarbatori cu adevarat abia dupa ce se va da drumul proiectului minier de acolo, au si cerut acest lucru la un referendum!