Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RATC Constanţa vinde bilete prin SMS, la preţul de circa 2,23 lei Directorul Ovidiu Tănase - „Este opţiunea călătorului să achiziţioneze tichetul prin acest sistem“ (galerie foto)

ro

14 May, 2014 00:00 3591 Marime text
Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa (RATC) a lansat, începând cu 12 mai, un serviciu disponibil non-stop, prin care călătorii au posibilitatea achiziţionării de bilete prin SMS şi a abonamentelor de o zi, trimiţând un SMS la numărul 7424. Serviciul este disponibil în reţelele Orange şi Vodafone. Constănţenii şi-au exprimat deja interesul pentru acest sistem nou, comandând 80 de bilete în primele ore de la lansarea acestuia. 

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul general al RATC, Ovidiu Tănase, a explicat cum va funcţiona noul serviciu, cât costă biletele, dar şi cum pot fi cumpărate. „Călătorii vor plăti 0,40 euro + TVA pentru o călătorie. RATC va câştiga din această sumă doar 1,5 lei, tariful stabilit prin Hotărâre de Consiliul Local. Restul de bani reprezintă costul SMS-ului şi valoarea serviciului. Este opţiunea călătorului de a achiziţiona un tichet mai scump, prin SMS. De altfel, de pe data de 12 mai, când am lansat acest serviciu, şi până pe 13 mai, au fost deja achiziţionate 80 de bilete. Valabilitatea unei călătorii plătite prin SMS este de 40 de minute. Ţin să precizez că cea mai lungă durată a unei linii RATC (de la un capăt de linie, până la celălalt) este de 35 de minute“, a declarat directorul Ovidiu Tănase. Acesta a menţionat că RATC se aşteaptă ca noul serviciu să aducă o creştere a numărului de călători.

Cum funcţionează noul sistem

Pentru a avea un bilet de călătorie valid, constănţenii care aleg să utilizeze acest sistem trebuie ca, înainte de urcarea în mijlocul de transport în comun, să trimită la 7224 un SMS cu numărul traseului pentru care doresc un bilet electronic. Călătorul va primi pe telefon un mesaj conţinând un cod unic, confirmându-se astfel achiziţia biletului. Atunci când este cazul, acest mesaj trebuie prezentat controlorului. Valabilitatea biletului electronic este de 40 de minute, pe traseul indicat de călător. Preţul unui abonament valabil o zi este de 1,10 euro + TVA, acesta fiind valabil din momentul în care se face solicitarea, până la ora 24.00. De asemenea, costul unei călătorii pe linia Estival este de 0,90 euro + TVA. Constănţenii nu trebuie să uite că achiziţionarea călătoriilor prin SMS se face înainte de urcarea în mijlocul de transport. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul 0316.903.903 (tarif normal) de luni până vineri, între orele 9.00-18.00. Mesajul către 7224 se poate transmite din reţelele de telefonie Orange şi Vodafone, dar, cât de curând, şi operatorul Cosmote va fi disponibil în acest sens.

Sistem implementat de o societate din Bucureşti

Potrivit directorului Ovidiu Tănase, RATC Constanţa a încheiat, pentru un an, un contract de colaborare cu Telcor Communications SRL, cea care implementează modalitatea de achiziţionare a biletelor prin SMS. Societatea a fost înfiinţată în anul 2002 şi are sediul social în municipiul Bucureşti, strada Mitropolit Andrei Şaguna. Capitalul social subscris al Telcor Communications SRL este de 10.000 de lei, integral vărsat, compus din 1.000 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Domeniul de activitate al societăţii este „activităţi de telecomunicaţii prin reţele cu cablu“. Asociaţii societăţii sunt: Valentin Constantin Militaru, născut în 1980, în Ploiesti, Prahova, care deţine 100 de părţi sociale, Camelia Ţigău, născută în 1969, în Bucureşti, care deţine 100 de părţi sociale, şi Şerban Ţigău, născut în 1963, Constanţa, care deţine 800 de părţi sociale, fiind şi administratorul societăţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • hmm 14 May, 2014 09:33 7424 !!!