Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Năvodari îşi măreşte potenţialul turistic Centru de agrement în valoare de peste 30 de milioane de lei, lângă tabăra de copii

ro

08 May, 2014 00:00 4365 Marime text
În luna martie, Primăria Năvodari a început implementarea proiectului „Construire centru de agrement“, cu o durată de 20 de luni şi o valoare totală care se ridică la 30.334.683,88 de lei, contribuţia financiară a Uniunii Europene, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, fiind de 10.741.651,14 lei. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea atractivităţii şi a accesibilităţii pentru turişti în această parte a litoralului românesc al Mării Negre, precum şi atragerea de investiţii private ulterioare.
 
Proiectul a fost selectat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţii 5.2 - Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice. Contractul de finanţare a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în calitate de Autoritate de Management şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar. Centrul se va construi pe un teren viran aflat în aproprierea podului de la Năvodari, pe partea dreaptă, între taberele de copii „Albatros“ şi „Lebăda“. Potrivit extrasului de carte funciară, terenul pe care se va ridica această construcţie este intravilan şi are o suprafaţă de 77.763 de metri pătraţi.
 
Două bazine de înot, unul olimpic
 
Centrul de agrement va cuprinde două construcţii mari. Prima dintre ele, clădirea piscinelor, are ca destinaţie principală activităţile sportive şi de relaxare. Turiştii se vor delecta într-un bazin olimpic, dotat cu şapte culoare, unde se pot ţine cursuri de scufundări, de polo şi de înot sportiv. Cel de-al doilea bazin, acoperit, este rezervat începătorilor, având o adâncime mai mică (între 80 de cm şi 1,80 metri). Suprafaţa construită a celor două bazine este de 2.869 de metri pătraţi. În plus, va mai fi amplasat şi un bazin jacuzzi, dar şi un tobogan acvatic tip tunel, model spirală. Clădirea în care se află aceste piscine va găzdui de asemenea şi trei saloane de masaj kinetoterapeutic, corelate cu sala de fitness. Va mai fi pusă la dispoziţie o saună de tip finlandez, dar şi un hamam (baie turcească). La etajul clădirii, o sală de forţă va fi dotată cu aparatură performantă. La exteriorul clădirii de piscine se vor afla două bazine, unul de agrement, iar altul, de o adâncime mai mică, va fi destinat copiilor şi amenajat cu tobogane gonflabile. Alături de bazine vor fi amenajate două terenuri de tenis şi un teren de mini-fotbal, care va avea şi nocturnă. În plus, va fi disponibilă şi o parcare, cu o capacitate de aproximativ 90 de maşini. Mai există în plan şi folosirea de panouri fotovoltaice pentru producerea apei calde menajere şi a energiei electrice. Cu acelaşi tip de energie va fi alimentat şi sistemul de iluminat exterior.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii