Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aditiv periculos, interzis în peste 10 ţări din UE Sucuri vândute pe faleza din Mamaia drept fresh de fructe. Atenţie ce consumaţi

ro

13 Jul, 2017 12:11 4109 Marime text
Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au descoperit, în urma controlului de azi-noapte, la terasele de pe faleza Cazino din Mamaia, zeci de nereguli.

Astfel, la un chioşc care comercializa sucuri naturale, comisarii au descoperit că, de fapt, acestea nu conţineau un gram de fruct, ci doar substanţe chimice. Mai mult, concentratele folosite erau expirate.

„O locație din zona Cazino faleză oferea mostre gratuit din aceste "poțiuni" în principal copiilor, îndemnând părinții sa cumpere un produs fresh natural. În depozit nici urma de fructe, ci doar bidoane cu siropuri concentrat, cu diverse arome și culori. Pe lângă amenda aferentă 13.000 lei, punctul de lucru a fost sancționat complementar cu oprirea temporară a prestării de serviciu pana la remedierea abaterilor constatate. Aditivul alimentar aflat in compoziția siropului E133 E133 este un aditiv alimentar periculos ce este interzis în peste 10 tari din Uniunea Europeană. Doza maxima admisă a fost scăzută treptat de la 12.5 mg/kg corp în 1975 la 10 mg în 1985, iar în 2010 la 6 mg. Această scădere s-a datorat noilor studii ce au avut ca scop determinarea efectelor E133 asupra organismului. Albastru briliant devine foarte periculos atunci când este expus la temperaturi ridicate, producând gaze toxice. Poate afecta negativ atenția și activitatea copiilor fapt care trebuie adus la cunoștința părinților la locul de comercializare”, a declarat directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Paul Anghel.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii