Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal în PNL Adrian Manole - „Data alegerilor nu poate fi schimbată!“ / Chiţac - „Nu recunoaştem alegerile lui Dragomir!“

ro

24 Mar, 2017 00:00 2459 Marime text
Tensiunile din PNL pe tema datei alegerilor privind conducerea Organizaţiei Municipale se intensifică. În conformitate cu Statutul şi Regulamentul PNL, Biroul Politic Local PNL Constanţa, întrunit miercuri, prin votul majorităţii membrilor prezenţi, a decis convocarea Comitetului de Coordonare Local al Organizaţiei Municipale PNL Constanţa, în data de 8.04.2017, la ora 11.00, în sala de conferinţe a hotelului Ibis, Constanţa, unde vor avea loc alegerile pentru conducerea Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa.
 
Acest amendament a fost susţinut fără succes de liberalii de la municipiu în şedinţa Biroului Politic Judeţean PNL Constanţa. În cadrul BPJ, s-a stabilit data de 31.03.2017 ca zi de alegere a conducerii municipale. Preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Constanţa, Vergil Chiţac, spune că „data de 31 martie a fost stabilită de CODA (Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor) fără consultarea prealabilă a Organizaţiei Municipale şi consider că termenul impus este insuficient pentru organizarea alegerilor de la municipiu. Conform normelor interne, această consultare este obligatorie“.

Ce spune Adrian Manole, preşedintele CODA, despre situaţia de la municipiu

Membrii Biroului Politic Judeţean al Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal l-au validat, cu unanimitate de voturi, în funcţia de preşedinte al Comisiei Judeţene de Organizare a Alegerilor pe Adrian Manole, iar ca secretar al comisiei a fost validată Marilena Dragnea.
 
Preşedintele CODA, Adrian Manole, a declarat: „Propunerile calendarului alegerilor s-au făcut după normele existente. Pentru alegerile de la municipiu a fost rezervată data de 31 martie ca fiind singura zi în care nu au loc şi alte scrutine la nivelul celorlalte organizaţii. Din moment ce acest calendar a fost aprobat de BPJ, el nu poate fi modificat“.
 
Întrebat fiind dacă această comisie de organizare şi desfăşurare a alegerilor s-a consultat cu reprezentanţii organizaţiei municipale înainte de a propune data de 31 martie, Manole spune că „s-a discutat cu ei vinerea trecută, când încă nu erau decişi asupra unei date anume“. În replică, oamenii amiralului susţin că nu vor recunoaşte alegerile convocate de CODA. În plus, Chiţac ar urma să transmită şi la Bucureşti o contestaţie la decizia BPJ privind data alegerilor.

Ce atribuţii ale CODA 

De asemenea, membrii BPJ al PNL Constanţa au validat, tot cu unanimitate de voturi, şi atribuţiile Comisiei Judeţene de Organizare a Alegerilor: analizarea dosarelor organizaţiilor locale şi stabilirea, împreună cu preşedinţii de organizaţii, a calendarului convocării comitetelor de coordonare locale, verificarea tuturor membrilor Filialei PNL Constanţa conform datelor existente, primirea candidaturilor pentru funcţiile de conducere la nivel local, municipal şi judeţean, verificarea îndeplinirii obligaţiilor de membru al PNL de către toţi candidaţii, întocmirea documentaţiei necesare procedurii de alegeri pentru fiecare organizaţie în parte şi, nu în ultimul rând, solicitarea către BPJ a aprobării prin vot a tuturor acestor documente.

Muhscină, unic candidat 

În varianta actuală, ultima zi de depunere a candidaturilor pentru conferinţa de alegeri de la municipiu este 26 martie 2017. Până în acest moment, singurul liberal care şi-a anunţat oficial candidatura pentru funcţia de preşedinte al filialei municipale este consilierul judeţean George Muhscină.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii